Nja, himla roligt var det kanske inte

FILMEN

"Bad Moms" är rolig i ungefär fem minuter. På de fem minuterna hinner familjens hund komma in och ramla för att den lider av svindel/yrsel. Ser superkul ut. Sen tar det roliga slut. Men vi börjar från början:

Amy är en överarbetad mamma som får jobba häcken av sig på jobbet, ta han om hemmet och de två barnen helt utan hjälp av sin man som hon dessutom kommer på med att sitta och tillfredsställa sig med en online-tjej som han "träffat" i tio månader. Dessutom pressas hon av skolans föräldragrupp under ledning av Gwendolyn att delta i bakevent och liknande aktiviteter på kvällarna. Men så en dag får hon nog, slår sig ihop med den kuvade fyrabarnsmamman Kiki och stadens manslukerska Carla och tillsammans gör de uppror.

Och så håller det på i ungefär 90 minuter. Filmen blir dock aldrig riktigt rolig och man sitter och ler lite för att det mesta är pinsamt dåligt. Okej, några skämt kanske fungerar men de är få och filmen känns som om den håller på i evigheter. Det som känns extra tråkigt är att filmen har en hel del talangfulla skådespelerskor med. Som Amy ser vi Mila Kunis, Kiki spelas av Kristen Bell, Gwendolyn av Christina Applegate och som hennes Sidekick Stacy ser vi Jada Pinkett Smith. Men trots detta fungerar det inte.

Störst problem har jag med Kathryn Hahns karaktär Carla. Hon är överdriven och jag förstår inte varför så många komedier envisas med att ha med en karaktär som hennes. Det verkar tyvärr vara mer lag än undantag och ingen verkar fatta att det bara blir tråkigt, larvigt och otittbart!

Så, nej. "Bad Moms" är inte bra, den är faktiskt riktigt bad...


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Som sagt hunden i början av filmen är bäst.

2. Filmen är väldigt förutsägbar... tyvärr.

3. Synd att skämten går så lågt annars hade det kanske blivit roligt.


HANS-ÅKE LILJA (2017-01-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA