Trist och ointressant dejtingkomedi

FILMEN

Ni vet den där känslan man kan få efter en riktigt bra romantisk komedi, känslan av att man blivit underhållen och känner sig lite varm i hjärtat av en rar historia? Den infinner sig inte efter att "Dating games people play" rullat klart. Det här är en sådan där romantisk komedi som varken är speciellt romantisk eller rolig. Men den försöker i alla fall.

Filmen stora problem är att man faktiskt inte bryr sig om karaktärerna. Det är en kille som ska starta ett mjukvaruföretag, men har ingen finansiering. Han träffar en tjej vars tidigare kille var otrogen med hennes brorsa. Hennes kompis har haft en miljard blindträffar utan att få till det tills hos träffar mjukvarukillens rumskamrat som är en slöfock som i smyg är en populär barnboksförfattare och är sexuellt attraherad av dammsugare.

Jag ska säga direkt att det är killen med dammsugaren som gjort hela filmen.

Filmens ambition är att skildra dejtinglivet i en rad dråpliga scener som mest blir som lösryckta sketcher, samt att poängtera skillnaderna mellan kvinnor och män. Det sista lyckas man bäst med, även om det inte känns som filmen kommer med något nytt i ämnet.

De fyra huvudrollerna spelas av Austin Peck, Leslie Bega, Stefan Marc och Stephanie Brown. Någon som känner igen namnen? Jag kan seriöst säga att inte ett enda namn i hela rollistan får några klockor att ringa hos mig, och vid närmare besiktning har jag i alla fall sett Leslie Bega i några andra roller tidigare. Detta är ytterligare ett problem, det är no name-skådisar som kämpar med ett manus som inte riktigt kommer någonstans.

Filmen är likt förbannat inte någon kalkon utan bara ointressant och trist. Lite som om någon (se Tre saker) skrapat ihop pengar och gjort en film utan att veta hur man gör och samtidigt sakna både talang och fingertoppskänsla för att få till det av bara farten.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Stefan Marc har skrivit filmen, regisserat och producerat den och gör som jag redan nämnt birollen som Jed, dammsugarkillen. Det är hans hittills enda insats som författare, regissör, producent och skådespelare. Go figure.

2. I Jeds första scen har Stefan Marc på sig en svart skjorta med två vita, breda streck på, så som Tony Soprano brukade ha. En av Leslie Begas större roller är i "The Sopranos".

3. Jag har konstaterat det tidigare: det spelar ingen roll hur uppenbart "inte bra" en film är, det finns ändå alltid någon på IMDB som sätter högsta betyg på den. Så otroligt märkligt.


ANDERS JAKOBSON (2011-02-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (29/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA