Obegripligt och ologiskt

FILMEN

För tio år sedan försvann fjorton barn från staden Stone Cove. En av dem var sonen till en polismannen, Dwayne Hopper, som trots att det gått tio år vägrar acceptera att han son förmodligen inte kommer tillbaka. Sonens rum får inte röras, förhållandet till hans fru och dotter har brakat ihop fullständigt och han själv har svårt att leva ett normalt liv. Så en natt när han har jouren på polisstationen visar det sig att man tagit in en man för fortkörning, Herr Perkins, och Hopper är övertygad om att detta är mannen som rövade bort de fjorton barnen tio år tidigare. Han övertalar sin kollega att åka hem till mannen och mycket riktigt, där finns barnen. De är dock hjärntvättade och helt galna och i och med att de nu är fria ger de sig på alla i staden med totalt kaos som resultat.

Upplägget är väl okej. Inte direkt nyskapande men däremot rätt ologiskt. Nu får vi visserligen inte förklarat exakt vad Perkins gjort med ungarna men på något vis har han förvandlat dem till zombieliknande varelser som nu gillar att äta människor. Känns rätt konstigt och det hade definitivt varit bättre om han hjärntvättat dem så de mördade folk men att få dem till zombies? Nä, det funkar inte.

Dessutom blir jag riktigt arg på Hopper för trots att han ser vad sonen och de andra kan göra, och gör, mot alla de kommer åt är han övertygad om att han kan tala sonen till rätta. Att han kan resonera med honom. Otroligt korkat och man blir bara förbannad på honom för att han försöker. Det går faktiskt så långt att man önskar att någon av monstren får tag på honom och gör pinan kort. I stället verkar lagens män ha väldigt svårt att få kontroll på läget. Logiskt sett borde fjorton galningar inte vara så svårt att ha ihjäl.

Nä, "Perkins 14" är en rätt kass lågbudgetrulle där man visserligen använder en hel del blod men även skuggfigurer som viftar med armarna för att illustrera hur de har ihjäl sitt offer. Domen? Obegripligt och ologiskt skräp från början till slut.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Ett misstag som man gjort är att när Hopper går sin runda bland cellerna i början av filmen visar första dörrens klocka på kvart i tio medan nästa visar tjugo i tio. Slarvigt.

2. Varför gjorde man sig av med Perkins så fort? Han var lite av filmens behållning.

3. Omslaget nämner att detta är den första onlineproducerade skräckfilmen, men jag hittade inget om det på nätet. Man skriver även att alla "monstren" kommer tillbaka för att döda Perkins men det stämmer inte heller.


HANS-ÅKE LILJA (2011-11-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA