Ett skypesamtal från den andra sidan

FILMEN

"Unfriended" är en rätt ovanlig skräckfilm. Hela filmen utspelar sig under ett Skypesamtal där sex kompisar träffas. Varför de träffas där är oklart men det verkar vara något de gör regelbundet. Den här gången har de dock sällskap av någon mer. Någon de inte ser vem det är men någon som vet mer om dem än de själva gör. Det visar sig snart att de fått sällskap av kompisen Laura Barns. Problemet är bara att hon tog livet av sig exakt ett år tidigare.

För att göra det hela än värre så anklagar Laura de sex kompisarna för att vara delaktiga i den video på en berusad Laura som spridits och som även ledde till att hon tog sitt liv. Till en början tror de sex att det är någon som kapat hennes konto eller som försöker driva med dem men snart börjar oförklarliga saker hända och de inser snart att detta är ett samtal på liv och död. Frågan nu är bara vem (om någon) som kommer att kunna lägga på.

Jag gillar filmen. Den är annorlunda. Visst en del grejer är oförklarliga men vad spelar det för roll? Tar man det inte allt för seriöst så kan man uppskatta det, men framförallt är den annorlunda och lite nytänkande. Man får bara se personerna i det Skypesamtal de har. Vi ser allt från huvudpersonens dataskärm och vi ser bara det hon ser. Vilket är ganska intressant.

Så med andra ord är "Unfriended" väl värd att se. Kanske kunde man fått till ett lite bättre slut, men man kan inte få allt här i världen. Filmen är bra, den underhåller även om den kanske inte är en film som man ser om och om igen.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Alla Skype- och Facebookkonton ska tydligen finnas på riktigt om man vill leta reda på dem.

2. Letar man reda på trailern får man se en hel del klipp som aldrig kom med i själva filmen.

3. En uppföljare är tydligen på gång…


HANS-ÅKE LILJA (2016-04-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (15/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA