Dags för Pauly att fejka sin död?

FILMEN

"Pauly Shore is Dead" är berättelsen om hur komikern Pauly Shore fejkar sin egen död när han märker att hans karriär är på väg att ta slut. Ingen vill längre jobba med honom och han blir allt mer desperat. Det är då han kommer att tänka på alla de döda skådespelarna som först efter sin död fått det erkännande de så länge velat ha. Pauly kommer då fram till, med lite hjälp av sin skyddsängel Sam Kinison, att det är bättre att vara död och hyllad än levande och oönskad. Pauly bestämmer sig därför att ta sitt liv…

Som planerat höjs han till skyarna och lovordas av precis alla. Problemet är bara att Pauly alltså inte är död, utan bara fejkat sin bortgång. Hur ska han göra nu? Fortsätta vara "död" och bli en legend eller återuppstå och försöka leva på den kändisvåg han nu skapat som död? Jag ska inte avslöja vilket han gör men jag kan säga så mycket att han får problem…rätt allvarliga sådana.

I "Pauly Shore is Dead" driver Pauly ordentligt med sig själv och sin karriär som för övrigt inte gått så mycket bättre I verkligheten än i filmen. Man kan inte låta bli att undra hur mycket av det som händer i filmen som är baserat på verkliga händelser… Personligen tror jag det är en hel del.

I filmen medverkar kändisar som Paris Hilton, Pamela Anderson, Dr Dre, Ellen DeGeneres, Sean Penn, Charlie Sheen, Chris Rock, Vince Vaughn, Ben Stiller och Adam Sandler. Alla framträder som sig själva och syns bara i kortare dokumentärlika klipp där de berättar hur de känner för Pauly, som de nu tror är död.

Tyvärr har man koncentrerat sig så mycket på att få med så många kändisar som möjligt att man glömt bort själva skådespeleriet. En hel del ser ut som en dokumentär viket säkert också är meningen men det är inte det man vill se.

Detta gör att filmen inte riktigt lyfter. Själva idéen med att han fejkar sin död är riktigt bra och jag hade stora förhoppningar innan jag såg filmen men tyvärr, det funkar inte. Skaparna av filmen tappar bort sig på vägen och det faktum att Pauly Shore faktiskt är en rätt kass skådis gör inte saken bättre. Resultatet blir inte bättre än en halvtam komedi som man egentligen inte skrattar så mycket åt utan mer känner glädje över att den inte är längre än 1.22. Dessutom är det en hel del onaniskämt som faktiskt bara känns löjligt barnsliga. Det enda som kunnat rädda den här filmen är om Pauly fejkat sin egen död veckan innan premiären…


EXTRAMATERIALET

När det gäller extramaterialet är det tunt. Det som finns är en trailer för filmen samt en filmografi över Pauly Shore. Inte mycket att glädjas över alltså. Man tycker ju att det borde finnas en massa bortklippta scener som man kunnat slänga med. En del finns med i sluttexten av själva filmen men…nja, det räcker tyvärr inte.


TRE SAKER

1. Ytterligare ett bevis på att detta är lite av en biografi är att Pauly betalade filmen helt själv och även åkte runt till olika filminspelningar för att göra klippen där de andra kändisarna pratar om honom.

2. Tyvärr verkar Pauly Shore ha fastnat lite i den kiss-och-bajs-humor som förekom i nästan alla tonårskomedier under 1980-talet. Det funkade då men nu faller det platt till marken och verkar mest desperat.

3. Man kan tycka vad man vill om filmen men man kan inte bli annat än imponerad när man ser hur många kända personer Pauly fått ihop i filmen. Även om de bara är med korta stunder är de trots allt med. Imponerande.


HANS-ÅKE LILJA (2006-11-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Trailer och filmografi över Pauly Shore
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA