Några dagars besök i Bens liv

FILMEN

"What just happened" är historien om Ben som jobbar som filmproducent i Hollywood. Ett inte alltid så lätt jobb ska det visa sig. Som producent är man nämligen den som filmbolaget hackar på om det inte går som väntat och den som filmskaparen hackar på om han känner sig orättvist behandlad av filmbolaget. Ben får med andra ord utstå en hel del.

Vi får se hur han tacklar en film där regissören avslutar filmen med att skjuta en hund i huvudet. Något som naturligtvis inte filmbolaget kan gå med på. Krig uppstår men till slut vinner filmbolaget och regissören inser att han måste klippa om filmen, eller?

Vi får se hur Ben tvingas tala om för en mer eller mindre folkilsken Bruce Willis att han måste raka av sig det skägg han sparat i sex månader för att inte filmbolaget ska lägga ner den film han ska börja spela in några dagar senare. Willis vägrar…

Dessutom får vi se hur Ben handskas med tre barn som han delar med två exfruar varav han går hos en terapeut med den ena för att kunna skiljas utan att hela tiden hamna i säng med varandra. Det går sådär.

"What just happened" är en film som, hur konstigt det än låter, saknar både början och slut. Och dessutom pratas det en hel del däremellan. Lite undrande är man när filmen slutar men jag gillar den ändå. Det är lite som om man fått stiga in i Bens liv för ett par dagar och sen bara kliva ur igen. Rätt underhållande. Bruce Willis är dessutom väldigt underbar som en ilsksint version av sig själv. Sean Penn är med som huvudrollsinnehavaren i filmen där hunden skjuts i slutet, även han som sig själv. Förutom dessa och Robert De Niro i rollen som Ben ser vi John Turturro, Robin Wright Penn, Stanley Tucci och Michael Wincott i mer och mindre stora roller i filmen.

"What just happened" är som sagt en underhållande film med många duktiga skådespelarprestationer, men kanske hade den tjänat på att vara lite kortare…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Återigen, Bruce Willis är underbar.

2. Dödandet av hunden i filmen i filmen ser verkligen grymt ut.

3. Även John Turturro är riktigt bra i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2009-05-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Sandrew Metronome
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA