Woody Allen, vilken dj***a sk*t!

FILMEN

Jag kan inte säga att jag haft någon speciell relation till Woody Allen. Visst jag har sett någon film här och där och visst jag har hör talas om att han gift sig med sin flickväns adoptivdotter som han även mer eller mindre agerade far åt innan de blev kära. Men jag har inte lagt så mycket tid på det eller funderat på hur och varför. Innan jag såg dokumentären "Allen v. Farrow" då…

Nu vet jag lika bra som alla andra att man inte bara ska köpa något rakt av och det ska villigt erkännas att de som gjort denna dokumentär har gjort den utifrån Farrows ståndpunkt och gjort allt för att visa att Woody gjort sig skyldig för sexuellt umgänge med minderårig, sin dotter Dylan. Så jag är inte så naiv att jag tror på allt rakt av men man kan ju faktiskt lyssna på det Woody själv berättar och han känns verkligen som en usel person. Han går till exempel med på att skaffa barn med Farrow under löftet att han inte ska behöva beblanda sig med barnet OM han inte vill. Han vill inte bo med barnen och tycker de mest är jobbiga.

Och även om han aldrig erkänner att något sexuellt har hänt mellan honom och Dylan så talar det ju inte direkt till hans fördel att han gifter sig med sin "dotter" även om hon inte är hans biologiska dotter. Det skiljer dessutom 35 år mellan dem och hon var 22 och han 57 när det avslöjades att de var ett par. Lägg till detta att hans dotter Dylan ändå verkar väldigt trovärdig när hon berättar om hur Woody tagit med henne upp på vinden och utsatt henne.

Alla som ser dokumentären får naturligtvis själva dra sina egna slutsatser men jag är säker på att Woody Allen har en rätt obehaglig kvinnosyn (baserat på vad han själv säger i dokumentären) och jag känner mig dessutom rätt övertygad om att han är en djävla skit som med hjälp av sin förmögenhet lyckats utnyttja sin egen dotter och dessutom komma undan med det.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Woody Allen and Soon-Yi avböjde att bli intervjuade i dokumentären.

2. Stelare och mer obekväm människa än Woody Allen har jag nog aldrig sett…

3. Dokumentären visas i fyra avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2021-04-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA