Det goda stället blir det sega stället

FILMEN

"The Good Place" har gått i mål. Eleanor, Chidi, Tahani, Jason och Michael har räddat mänsklighetens liv efter döden och kommit överens med den onda sidan. Men herregud, vilken lång väg det var dit! Där de tre första säsongerna var roliga blir det nu segt och väldigt sentimentalt och tårdrypande. Känns nästan som om man ser en helt annan serie. Dessutom har man utökat säsongen med tre avsnitt som gör det hela ännu mer utdraget vilket inte direkt gör någon glad.

Säsongens röda tråd är att gruppen måste hitta ett sätt att övertyga den onda sidan och den TV-serietittande domaren som ska avgöra mänsklighetens öde om att mänskligheten är värd att rädda. Det är här man hamnar ur spår. I stället för att behålla den komiska delen så går man här på det lite mer dramatiska och sorgsna. Och det hade kanske varit okej, om man inte dragit ut på det så förbaskat.

Men nu är det som det är och det kommer väl inte som en överraskning för någon att man i slutänden lyckas rädda mänsklighetens liv efter döden och när serien eget slut kommer känns det ändå som om det nu faktiskt är slut. Som om vi inte behöver ytterligare en säsong utan nu har Eleanor och de andra gjort sitt och vi kan alla gå vidare. Tack för det, även om det känns lite trist att det slutade med en svag säsong.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Ted Danson är riktigt bra.

2. Ted Dansons fru Mary Steenbergen har en liten cameo i finalen.

3. Det känns bra att man inte lämnade det öppet för en fortsättning.


HANS-ÅKE LILJA (2021-11-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA