Dubbningen förstör en annars bra film

FILMEN

"Polismördaren" är namnet på den femte filmen om Martin Beck som Gösta Ekman spelade in. Den här gången får han och kollegorna Kollberg och Larsson bege sig till Moby där en kvinna hittats mördad på ett nöjesfält. På samma nöjesfält befinner sig samtidigt Kasper och Kia. Två ungdomar som plankat in på nöjesfältet och nu bestämmer sig för att "låna" mördarens bil till Stockholm. De vet naturligtvis inte att det är en mördares bil de lånat och heller inte att de själva nu blir eftersökta i fallet.

Massmedia har dock redan hittat mördaren. De är övertygade att det är den mördade Sigbrit Mårds granne Gunnar som mördat henne. Beck som redan för tio år sedan fick Gunnar att erkänna mordet på sin fru är dock inte lika övertygad.

Under tiden utredningen pågår fortsätter Kasper och Kia sin resa mot Stockholm. En natt blir de dock upptäckta av en polispatrull vilket leder till förödande konsekvenser för både de två ungdomarna och poliserna.

"Polismördaren" är en av de bättre filmerna om Beck med Ekman i huvudrollen…med ett undantag. Flera av skådespelarna är uppenbart tyskar som dubbats till svenska och tyvärr är detta riktigt dåligt gjort. Vissa stunder är det lika illa som en del av de reklamfilmer som dyker upp emellanåt. Jag kan förstå att de tyska investerarna vill ha med sina skådespelare men den här gången skadade det faktiskt filmen… ordentligt.

För övrigt känns det som om Ekman växer in i rollen som Martin Beck mer och mer och här passar han riktigt bra. För övrigt börjar Kjell Bergqvists Kollberg bli mycket intressantare än Rolf Lassgårds Gunvald.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Maj Sjöwall gör en liten okrediterad roll i filmen.

2. Det är lite kul att notera att Mikael Persbrandt (som senare skulle komma och spela Gunvald Larsson) här har en liten roll som en kaxig polis.

3. Benny Skacke saknas helt i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2002-11-25)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: SF
Tema: Beck
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA