En komedi utan asgarv

FILMEN

De flesta som ser en film med Kevin James förväntar sig säkert en komedi. Det gör i alla fall jag och även om det finns komiska inslag i "Home Team" är det inte en komedi där Kevin trillar på rumpan eller springer in i väggar som han brukar. Här ser vi honom som Sean Payton, NFL-tränaren, som efter att ha vunnit Super Bowl med New Orleans Saints blir avstängd efter en skandal där det ska ha betalats ut bonusar till spelare som medvetet skadat spelare i motståndarlaget.

Under sin avstängning återvänder Sean till sin hemstad där han börjar träna sonens fotbollslag och samtidigt som han lär laget spela fotboll lär han sig livets läxa. Som sagt finns det komiska inslag och många roliga one-liners men Kevin själv är inte den som framförallt står för det komiska i filmen och jag måste säga att jag gillar just detta.

Sen är filmen naturligtvis rätt förutsägbar och även om den är baserad på en verklig händelse så är jag helt övertygad om att man skruvat till det så det ska bli mer filmiskt. Men det gör inte så mycket. Är man sugen på en lättsam film så gör denna jobbet. Man får lite lagom skratt blandat med en seriös handling vilket är underhållande…om man är på det humöret.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vi ser Rob Schneider i en ganska rolig roll.

2. I en av rollerna ser vi Gary Valentine och när jag först såg honom trodde jag det var Kevin James de sminkat men det visade sig att Gary är Kevins bror, därav likheten.

3. Sean tuggar nästan tuggummi i hela filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2022-06-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (18/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA