Inte en remake - en parodi

FILMEN

Filmvärlden är full med nyinspelningar, och de flesta envisas med att göra en "mörkare" eller "hårdare" version av grundmaterialet. Andra går mot det lite mer lättsamma hållet, till exempel filmversionen av tv-serien "21 Jump Street". Viktigt är dock att alla framhäver att man är "trogen originalmaterialet". När man bestämde sig för att filma "Baywatch"-serien, då slängde man allt detta ut genom fönstret.

Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) leder Baywatch, en grupp livräddare som inte bara bevakar badarna på Los Angeles stränder. De är också självutnämnda strandpoliser och stoppar allehanda brott. När de finner att knarket ökar i området, misstänker de den nya strandklubbägaren Victoria Leeds. Mitch måste också hantera den nya rekryten Matt Brody (Zac Efron), en självupptagen och utskämd olympiadvinnare. Mellan händelserna får vi massor av snopp- och tuttskämt.

Den där sista meningen kanske du reagerade på. "Baywatch" är nämligen knappt en remake. Snarare skulle man döpt filmen till "Baywatch Movie" eller något i den stilen. Humorn ligger nämligen stadigt under bältet, sexismen flödar över, "fuck" sägs i varannan mening och man skämtar till och med om originalseriens ständiga slowmotionklipp.

Det här är inte en remake - det är en parodi. Visst är det lite småroligt ibland, men det blir snabbt tröttsamt. En rulle för tonåringar att garva åt, men ingen kommer att minnas den här filmen nästa år.


EXTRAMATERIALET

Blu-rayen innehåller även filmen i en "extended cut". De extra fem minuterna tycker jag faktiskt är ganska nödvändiga så välj att se denna version. Vi får även tre featurettes som är helt intetsägande. Det är 40 minuter med folk som säger hur fantastiskt, roligt och bra allting är. Sen cirka tio minuter med bortklippta och förlängda scener som ingen saknade.


TRE SAKER

1. Pamela Anderson är med i filmen en knapp halvminut och har inte en enda replik.

2. Sex manusförfattare krävdes för att skriva den här soppan.

3. I USA och England är filmen barnförbjuden på grund av svordomar och sex. I Sverige är filmen från 11 år på grund av våld.


HENRIK ANDERSSON (2017-10-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin actionkomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Actionkomedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Atmos 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Extended & theatrical versions, Meet the Lifeguards, Continuing the Legacy, Stunts & training, Deleted & extended scenes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (6/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA