En osmart Hajen

FILMEN

"47 Meters Down" skulle kunna ses som en av alla de "Hajen"-inspirerade filmerna som släppts. Dock finns det här en skillnad, en rätt stor skillnad. Hajen här är inte smart. Den agerar enbart instinktivt och reagerar på att folk blöder och rör sig. Den planerar inte vilket det ofta känns som om den gör i den här typen av filmer. Det är bra.

Sen finns det dock en hel del av det där "det ordnar sig alltid" som finns i amerikanska filmer. Jag tycker att man skulle kunnat göra detta mycket värre än man gjort den. Upplägget finns där, det omöjliga uppdraget finns där men man fegar ur lite... tyvärr.

I filmen möter vi systrarna Lisa och Kate som är på semester och tycker att det verkar spännande att hissas ner i en bur ute till havs mitt ibland hajar. Naturligtvis går det snett. Vajern går av och buren faller mot havets botten utan möjlighet att hissas upp igen. Systrarna hamnar på 47 meters djup och har syre för mindre än 20 minuter. Katastrofen är ett faktum.

Filmen är bra gjord och Mandy Moore och Claire Holt är riktigt bra som Lisa och Kate. Man kunde ha varit lite modigare och hoppat över "det ordnar sig". Då hade filmen blivit bättre, men den är ändå riktigt bra. Vi får en vändning på slutet som jag gillar. Den var oväntad och det gillar jag. Hajarna ser verkliga ut och jag köper hela upplägget med den situation de hamnar i och det enda som känns lite inkonsekvent är att de inte får gå upp för fort för att inte få dykarsjukan. Men när de är i buren verkar det inte vara lika farligt. Jag kan bortse från det, men lite irriterande är det. Detta en av de bättre hajfilmer som finns att se.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen skulle ett tag heta "In the Deep".

2. James Van Der Beek spelade rollen som Lisas pojkvän Stuart men alla scener som spelades in togs bort och kvar var bara referenser till Stuart. Hade varit kul att se som extramaterial.

3. Enligt experter borde de ha luft i cirka 15 minuter på det djupet de befinner sig så där håller sig filmen relativt nära sanningen.


HANS-ÅKE LILJA (2017-11-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (7/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA