MIB är tillbaka med nya agenter

FILMEN

Men in Black-organisationen går i och med denna film in i en ny era. Både för att vi får följa nya agenter, H och M men också för att man expanderat och numera finns över hela världen. Det har man säkert gjort tidigare, men det är först här vi får besöka Londonkontoret.

Här jobbar T som är chef och H som tillsammans med T räddat jorden från en utomjordisk attack. Hit skickas även agent M efter att Molly som hon heter lyckats med det omöjliga, att avslöja MIB. När hon var liten såg hon två MIB-agenter radera hennes föräldrars minne och ända sedan dess har hon letat efter deras högkvarter. Nu lyckas hon och vill inget heller än att bli en MIB-agent. Hennes önskan uppfylls och hon blir agent M även om hon bara anställs på prov till en början. I London får hon jobba med H som ska vakta en utomjording medans denna har en utekväll på stan. Det går naturligtvis åt pipan och utomjordingen mördas. Men innan dess hinner han avslöja att det finns en mullvad inom MIB.

Både Chris Hemsworth och Tessa Thompson gör sig bra som agenterna H och M och handlingen fungerar lika bra som i de tidigare filmerna. Det som känns lite deppigt är att man ibland slarvar med specialeffekterna. Vissa är riktigt bra, men sen i vissa scener, som när de åker på en flygande motorcykel, syns det tydligt att de filmats mot en greenscreen. Slarvigt och trist och det gör så man faller ur filmen och börjar fokusera på hur dåligt gjort det är i stället för att oroa sig för att de ska komma undan.

Men som helhet är filmen godkänd. Dryga 100 underhållande minuter fyllda med humor, action, häftiga prylar och utomjordingar underhåller alltid.


EXTRAMATERIALET

Vi får en hel del bakom kulisserna-filmer som visar hur filmen spelades in, men vi får även borttagna scener och lite påhittade utomjordiska reklamfilmer. Helt okej extramaterial.


TRE SAKER

1. Liam Neeson spelar agent T, London kontorets chef.

2. Det blir rätt kul när M och H under en skjutscen plockar fram det ena vapnet efter de andra ur deras bil. De är gömda på de mest påhittiga ställena.

3. Jag gillar de "skyddsväggar" MIB-agenterna sätter upp när de ska skydda en plats för vanligt folk, men med tanke på allt som händer måste det ändå vara rätt många som märker att allt inte står rätt till...


HANS-ÅKE LILJA (2019-11-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin actionkomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Actionkomedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2019
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.00:1
Extramaterial:
Gag Reel, Deleted Scenes, New Recruits, Classic Suits, Let's Do This! Inside the Action & Stunts, Look Right Here: Gadgets, Weapons & Rides, Expanding the Universe of MIB, Frank & Pawny's Peanut Gallery, The MIB Meet the NBA, Previews
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA