Hans-Åke Liljas blogg

tänk om detta kunde bli bra...
Postad: 2018-10-19 08:52:10

I går fick jag en länk till en artikel där man konstaterade att TV kanalen ABC get okej på ett pilotavsnitt som ska nystarta serien ”På Spaning i New York” eller ”NYPD Blue” som den heter i original. Min första tanke var, ”är detta verkligen görbart?”.

När jag sedan läste vidare insåg jag att det nog inte kommer bli det ”NYPD Blue” jag älskar. Dels kommer inte Andy Sipowitz tillbaka. Det känns riktigt surt då han var serien. Men å andra sidan kan jag inte säga att jag är speciellt förvånad över att Dennis Franz tackat nej. Han spelade Sipowitz i 12 säsonger och har sedan serien slutat dragit sig tillbaka och lagt skådespeleriet på hyllan.

Nu låter man istället hans son Theo ta över och vi får följa honom när han försöker göra rätt för sin polisbricka och arbeta i det 15:e polisdistriktet med att försöka lösa mordet på Sipowitz. Man hintar även att man kan komma att plocka in karaktärer från förr i serien, antingen som fasta roller eller som gästinhopp. Detta låter bra. Jag gillar att man knyter ihop den nya versionen med den gamla och att det finns en tråd som knyter dem samman.

Men, det som i slutändan kommer att avgöra om detta blir bra och om jag kommer känna lika starkt för denna version som originalet är hur bra man lyckas fånga stämningen i serien. I originalserien hade man fått till en stil som var lite ”skitig” i brist på ett bättre ord. Det fanns inga mobiltelefoner och allt var ganska rakt och rätt fram. Det i kombination med sättet serien filmades men snabba klipp gjorde den speciell. Fångar man det tror jag man kan ha en succé på gång. Gör man den för modern med snygga unga poliser som springer runt och drar one-liners och liknande tror jag inte serien bli långvarig.


“Very few of us say Freekin instead of Fucking you know. We say what we mean.”
- Dennis Franz om att folk ville censurera serien på grund av dess språk och nakenhet.

Medan vi väntar på att få se detta kanske det är läge att se om originalserien? Ni kan se var jag tycker om den här.

Här kan ni också läsa en intervju jag gjorde med Dennis Franz 2013.


hans-Åke lilja

<< Oktober 2018 >>
Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV HANS-ÅKE LILJA:
RECENSERAT DENNA DAG (19/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA