Riktigt, riktigt dåligt!

FILMEN

Många bra barnprogram har sitt ursprung hos "Lattjo Lajban" på TV4 och så även "Siv & Viv". Tyvärr är "Siv & Viv" inte alls bra. Det känna mest som en blandning mellan buskis och barnprogram som inte har någon uttalad målgrupp. Tjejerna, som spelas av Caroline Kull och Fia Fång, är för larviga för att locka de lite äldre och för avancerade för att locka de lite yngre. Och vuxna tycker förmodligen bara att de är larviga.

Förutom Siv & Viv får vi även träffa Bulan som äger det skivbolag tjejerna jobbar för. Han kör med dem mest hela tiden och de gör så gott de kan men tyvärr är de så dumma att det alltid blir fel. Vi får även se Lill-Babs som är tjejernas idol dyka upp lite här och där och hur de fick henne att ställa upp i detta skräp är ett mysterium.

Oftast går handlingen ut på att tjejerna ska göra något åt Bulan vilket alltid misslyckas för att de inte förstår vad det är de ska göra. I första avsnittet till exempel ska de surfa efter nya artister åt Bulans bolag. De förstår inte att de ska använda den dator de få utan åker till badhuset för att där på surfingbrädor hitta någon kändis de kan surfa efter.

Som sagt är Siv & Viv mest enerverande och överdrivna. Tanken är förmodligen att de ska kännas spralliga men så blir det aldrig. Det blir bara jobbigt att se på, jobbigt och pinsamt. Usch!


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film som man, om man gillar serien, säkert kommer att uppskatta. Dessutom får vi lite bilder från serien.


TRE SAKER

1. Tjejerna säger "troligen inte…" ungefär en miljon gånger på DVD:n. Inte kul alls!

2. Jag förstår verkligen inte hur man tänkte när man skapade dessa två karaktärer. Tycker de själva att de är roliga?

3. I ett avsnitt dyker Steffan (som de som ser "Bolibompa" känner igen) upp.


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Bakom kulisserna-film och bilder
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA