Alla legender är inte värda att berättas

FILMEN

Femtio år gammal, ogift och bara sitt jobb som barberare att fylla dagarna med. Barney Thomsons liv kunde vara roligare. Den enda kvinnan i hans liv är hans gamla mamma (utmärkt spelad av Emma Thompson) och hon verkar mest trött på sin son och mer intresserad av att festa med sina pensionärsvänner.

I trakten härjar en seriemördare som skickar kroppsdelar till de anhöriga och Barney blir snabbt föremål för polisens intresse när hans chef en dag anmäls försvunnen. Polisens interna konkurrens spetsas till i takt med att mordoffren blir allt fler och Barneys chanser att ta sig ur sin olycksaliga knipa ser ut att vara minimala när han plötsligt får oväntad hjälp av sin mamma.

Här finns en hel del influenser från bland annat bröderna Coen, inte minst vad det gäller den tillbakalutade, svarta humorn. Men där Coen-bröderna lyckas med att vara skarpa känns Carlyles film som en lins med oskärpa. Det är ett adekvat manus med småroliga karaktärer och en hel del lyckade repliker.

Handlingen fungerar genom hela filmen, även om avslutningen är lite förutsägbar, och lägstanivån i Robert Carlyles regidebut är ganska hög. Problemet är bara att högstanivån är för låg. Filmen framkallar några leenden hos mig men speciellt minnesvärd är den inte.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Emma Thompsons sminkning vinner knappast några priser. Det ser ut som den rynkiga gummimask det troligen är.

2. Filmen baseras på en roman av Douglas Lindsay.

3. Ray Winstones polisman jagar här en seriemördande barberare. 2006 spelade han en seriemördande barberare i tv-filmen "Sweeney Todd".


THOMAS HELSING (2016-06-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Letterbox 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA