Blir du superstark eller exploderar du?

FILMEN

Det här är den typen av film som automatiskt åker högst upp på min att-se-lista: futuristisk actionthriller med en scifi-twist som jag lätt kan glömma efteråt. Jag fick precis vad jag ville ha, och inte mycket mer. Regissörsparet Henry Joost och Ariel Schulman, som tidigare gjort lättglömda "Paranormal Activity 3"och "4", fick en större budget att leka med än de haft tidigare och verkar ha nyttjat pengarna på rätt sätt.

"Power" är den nya drogen på gatan. Efter att du svalt pillret så får du superkrafter, men det finns två problem: den slutar att verka efter fem minuter och du vet inte vilken superkraft du får. Alla reagerar olika. Vissa får superstyrka, osynlighet eller odödlighet medan andra helt enkelt bara exploderar där de står. Polisen står handfallna då brottslingar med en Power i magen rånar och härjar som de vill.

New Orleans-polisen Frank (Joseph Gordon-Levitt) har örat mot gatan genom streetsmart-tjejen Robin som hjälper honom att fiska efter den som levererar Power till langarna på gatan. Samtidigt letar även Art (Jamie Foxx) efter källan av andra anledningar. Art finner en länk mellan en langare och Robin, och kidnappar henne för att få veta mer vilket skapar problem med Frank, fast de egentligen jobbar mot samma mål.

Det här är kul. Mycket specialeffekter, full fart mest hela tiden och man utnyttjar idén med Power ganska väl. Du behöver en popcornskål som räcker i knappa två timmar, och grannarna behöver hörselskydd. Sen går man vidare i livet.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Mitt enda direkta klagomål är ljudmixen som är bedrövlig. Surroundhögtalarna är på tok för högljudda och innehåller dessutom ibland ljudeffekter som inte passar där, som till exempel när en person skjuter en pistol i bild. Centern med dialogen är också något för låg, och kompenserar du då med den allmänna volymen så blir surrounden ju än värre.

2. YouTubern Casey Neistat spelar en mindre roll i filmen, och när Foxx ska dunka hans huvud mot ett fönster så ville Casey att det skulle se riktigt äkta ut så han fullföljde fejkslaget ordentligt och gav sig själv en redig blåtira.

3. Joost och Schulmans nästa projekt är en filmatisering av spelfranchisen "Mega Man".


HENRIK ANDERSSON (2020-08-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.00:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (9/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA