Bra mix som kommer att glädja fansen

FILMEN

Julafton kommer tidigt i år för alla Saxon fans och det i form av dubbel-DVD:n "To Hell and Back Again" där de bjuder oss på bra musik, en bra dokumentär och några duetter.

Inledningsvis får vi dokumentären "To Hell and Back Again (The Movie)" som tar oss genom hela processen från inspelningen av skivan "Lionheart" med allt vad det innebär och till den efterföljande turnén. Det är kul att hör hur "gubbarna" i bandet snackar med varandra. Ibland är det som om det verkligen känner av åldern medan det andra gånger verkar gått dem helt förbi att de faktiskt kommit upp sig i ålder. Det är hur som helt kul att se hur dedikerade de är till sin musik.

Vi får också något som kallas "To Hell and Back Again (The Soundtrack)" som är en dryg timmes lång konsert. Här får vi se alla de liveklipp vi sett i dokumentären i sin helhet och det är bara att konstatera att Saxon gör sin väldigt bra på scen.

Om vi sen går vidare till den andra skivan hittar vi där dels ett gäng musikvideos med bland annat "I´ve got to rock to stay alive" som gruppen här får hjälp av Lemmy Kilmister (Motörhead), Angry Anderson (Rose Tattoo) och Andi Deris (Helloween) att framföra.

En annan video vi får se här är videon till "Witchfinder General". Den är lite extra kul att se då vi i dokumentären från första skivan får se några klipp från inspelningen av den. Den är förövrigt en av de grymmaste musikvideorna jag någonsin sett. Den visar bland annat hur man hänger och bränner ihjäl häxor under medeltiden.

Dessutom får vi också en dryg timmes livekonsert från Rocksoundfestivalen. Också här känner man av gruppens pondus på scen.

"To Hell and Back Again" är en fullmatad dubbel-DVD som bör göra alla Saxonfans nöjda då den innehåller en väl balanserad mix av dokumentärer, videos och liveupptagningar.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av två låtar från Rock for Asia samt en duett med Biff och Doro Pesch. Inte så värst mycket att skryta med men å andra sidan får vi ju en ordentligt dokumentär på första disken.


TRE SAKER

1. Något som jag inte gillar, men som Saxon verkar vara väldigt duktiga på, är när en grupp har på sig sin egen turnétröja. Jag vet inte varför med det känns lite "billigt" i brist på ett bättre ord.

2. Saxon bildades in England 1976 och firade alltså 30 år som band förra året. Det är kul att se hur många band som var stora i slutet av 70- och under 80-talet fortfarande kör på och producerar ny musik.

3. Gruppen har haft knappt tio olika medlemsuppsättningar och bara sångaren Biff Byford och gitarristen Paul Quinn har varit med från starten.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2007
Bolag: Border Music
Tema: Musik
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Rock for Asia samt en duett
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA