Julsånger som du aldrig hört dom förut

FILMEN

Twisted Sister, ni vet dessa hårdrockare som på 80-talet gjorde succé med låtar som "We’re not gonna take it" och "I wanna rock", och julsånger går det ihop? Det verkar Twisted Sisters själva i alla fall tycka. Själv var jag dock mer tveksam och inte blev det lättare när jag fick hem DVD:n "Twisted Sister – Live: A December To Remember".

Där sjunger nämligen gruppen en hel drös julsånger under en konsert de gav på Starland Ballroom i New Jersey i december förra året och fast jag just sett den kan jag inte svara på om det var en bra idé eller inte.

Visst det är kul att se Dee Snider headbanga sig igenom "I saw mommy kissing Santa Claus" och allsången (med textskyltar) i "Heavy Metal Christmas" men samtidigt är deras klassiska låtar som "We’re not gonna take it" och "I wanna rock" så mycket bättre att jag kommer på mig själv med att tycka julsångerna är lite av en transportsträcka. Sen går det inte att sticka under stolen med att det ser väldigt konstigt ut när Dee och grabbarna står där i sina hårdrocksmunderingar och sjunger "White Christmas" och "Have yourself a merry little Christmas".

Samtidigt blir jag jätteglad att se att de vågar testa något nytt. Istället för att köra på i samma stil de alltid gjort överraskar de totalt (för håll med om att man inte väntat sig få se Twisted Sister sjunga julsånger?) med en konsert som denna. Det ska de ha credit för.

Och visst är det en underhållande konsert att sitta hemma och se på men jag är högst tveksam till om jag skulle ha gillat den om jag varit där på plats. Då hade jag nog hellre sett en "normal" konsert.

När man tittar på publiken verkar de inte riktigt veta hur de ska möta detta nya koncept från idolerna. En del headbangar, andra stirrar bara som om de inte kan tro sina ögon medan andra mest står och småskrattar. Själv känner jag mig som en blandning av alla dessa uttryck efter att ha sett konserten…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av två musikvideos varav en är animerad och en spelfilm. Båda är för låten "Oh come all ye faithful" och personligen gillar jag den animerade bäst. Spelfilmsvarianten påminner dock mycket om de musikvideos gruppen gjorde på 80-talet där de uppmanade ungdomar att göra uppror mot auktoriteter. Här är det den kuvade mannen som gör uppror mot sin fru.

Vi får även en del intervjuer med bandmedlemmarna.


TRE SAKER

1. Twisted Sister ger två konserter i Sverige nu den 13 och 14 november. Det återstår dock att se om de kommer att skänka besökarna julstämning eller inte under dessa konserter.

2. Julkonserten finns också utgiven på CD för den som vill ha lite extra julstämning i bilen.

3. Ett kul inslag under konserten är när Dee får psykbryt och skäller ut en kille i publiken för att han försöker prata med Dee under konserten. "Är du en av dessa som alltid pratar under filmen på bio också?" skriker han åt honom. Han häver sen ur sig en mängd svärord och ber till sist vakterna slänga ut killen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Sound Pollution
Tema: Musik
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Oh Come all Ye Faithful (Music Video), Oh Come All Ye Faithful (Animated Video), Heavy Metal Christmas (The 12 Days Of Christmas) , Exclusive Interviews and more!!
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA