Mjukt, hårt och blåsande kjolar

FILMEN

"Rock’s Cool 2" eller "Rock’s Cool – Spanking Good Clip collection" som jag också sett denna DVD listad som är en samling med 25 musikvideos från grupper som spelar vad jag skulle kalla lite hårdare hårdrock. Det är inte den där riktigt tunga rocken som ibland kallas för death metal utan mer kommersiellt gångbara grupper.

För mig som var hårdrockare i tonåren blir det naturligtvis band som Whitesnake, Motörhead, Saxon och Judas Priest som väcker mest intresse men samtidigt finns det även en och annan mindre känd (för mig i alla fall) godbit som smugit sig in.

Bland annat får vi se "Fight" med Doro och "Light the Universe" av Helloween som båda är väldigt bra och samtidigt lite mjukare låtar. Båda dessa videos innehåller också kvinnor (Halloween får här hjälp av Candice Night från Blackmore's Night), något som för övrigt är sällsynt på denna DVD. De flesta kvinnor som är med är lättklädda och har inte så mycket med själva musiken att göra.

Annars är det rätt intressent att se vad banden heter. Många har rätt arga (i brist på ett bättre ord) namn. Här finns grupper som Rage och Hatesphere (som för övrigt spelar den tyngsta musiken på DVD:n).

Sen har vi också videon till "Anthem" av Zebrahead. Den får stå för den komiska delen av DVD:n. Deras video är en sådär klämcheck sak där några unga killar spelar TV-spel, springer omkring och gör bus och är allmänt larviga. Personligen gillar jag inte alls dessa videor utan tycker de mest känns larviga och oseriösa.

Menyerna på DVD:n visar en tjej i skoluniform vars kjol blåser upp så trosorna visas medan man navigerar i menyn. Jag gissar att detta ska vara lockande men här känns det faktiskt mest patetiskt. Kanske är det jag som är för gammal med mina 37 år men jag förstår faktiskt inte hur man tänkt. Visst sex säljer men borde det inte ha något att göra med själva DVD:n också? Musiken på DVD:n får en verkligen inte att tänka på flickor i skoluniform… fast å andra sidan är jag som sagt kanske för gammal?


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av diskografier för alla inblandade band, trailers för en del grupper samt en funktion där man kan konvertera alla videorna till iPodformat. Inget speciellt upphetsande med andra ord.


TRE SAKER

1. Det finns en föregångare till den här DVD:n som heter "Rock's cool" och på omslaget till den ses en nunna smiska samma skolflicka på rumpan med en linjal. Say no more…

2. Den som gjort menyerna på den här DVD:n kan omöjligt vara nöjd. På undermenyerna kommer det fram en hand som drar naglarna mot svarta tavlan vilket get ett ljud som åtminstone inte jag gillar. Man skyndar snabbt vidare…

3. Det följer även med ett häfte med mer information om låtarna.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Border Music
Tema: Musik
Ljud: Stereo
Bild: 16:9 och 4:3
Extramaterial:
Diskografier, trailers och en iPod-konverterare.
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA