Ruskigt förutsägbar och usel

FILMEN

Det här är verkligen uselt. Tro inget annat, dina intuitioner stämmer. Det finns varken något inlindande eller ens relevant att säga om den här filmen; historien är ruskigt uppenbar, skådespelarna med ett enda undantag helt utan karisma och paraplyet de skyddar sig under (att det bygger på en sann historia) är egentligen den enda rimliga ursäkten till att filmen över huvud taget togs fram.

"Dealers" (som egentligen har originaltiteln "Bristol Boys") handlar om en kille och hans kompisar i småstaden Bristol i USA. De är fattiga, avskyr sina liv och börjar att sälja gräs, blir något rikare, tappar spelkulorna och bla bla.

En vettigare regissör hade kunnat lyfta ut ramhistorien och satt den i en kontext där ett splittrat, arbetslöstätt USA står som fokus, hur det bakomliggande maskineriet tvingar fram en situation.

Om "Dealers" varit brittisk hade vi antagligen hamnat där någonstans.

Nu får vi istället en ruskigt förutsägbar och tragisk liten historia som kröns av ett platt slut. Se vad som helst utom "Dealers". Please.


EXTRAMATERIALET

Finns inget.


TRE SAKER

1. "Hamnar du i fängelset kommer stora svarta kukar att knulla ditt arsle, och du får AIDS". Seriöst, argumentet är med i filmen, hotande framväst av en polis. Nyskapande!

2. Dean Winters är med i "Dealers", något som är märkligt med tanke på att hans karisma och kunskaper borde rendera betydligt bättre uppdrag.

3. Enda positiva med filmen var att jag direkt efter att jag sett klart återsåg "Blow". Love it!


JOAKIM JOHANSSON (2008-04-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (22/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA