Exakt som tidigare men jag tittar ändå

FILMEN

Det börjar bli lite löjligt när man ska skriva en tredje recension som i princip är identisk med de två tidigare. Säsong tre av Castle fortsätter exakt som tidigare, och jag vet fortfarande inte riktigt varför jag fastnat så för serien. Är det verkligen bara Nathan Fillion? Jag kan inte peka på nåt annat i serien som är särskilt bra.

Beskriva handlingen? Igen? Deckarförfattaren Richard Castle (Fillion) följer polisinspektören Kate Beckett (Stana Katic) och hennes två medhjälpare Esposito och Ryan när de löser diverse mordmysterier. Ibland tar man en sväng i det överhängande mysteriet om vem som dödade Becketts mor. Under tiden ser vi hur Castle och Beckett inte blir ihop. Nix, det händer inget annat i den här säsongen heller.

Faktum är att jag har kommit på en grej som förstör serien lite. Om en karaktär spelas av en hyfsat känd skådis, då är det han som är mördaren. Det stämmer lite väl ofta faktiskt. Men det är inte så viktigt. Huvudsaken är att Fillion får tjabba runt lite och ibland visa några schyssta ansiktsuttryck.

Men jag är helt låst på serien och bara plöjer avsnitt efter avsnitt. Är inte det ett gott betyg nog? Dessutom lyckas man med en helt oväntad vändning i sista avsnittet, och en cliffhanger av klassiskt snitt.


EXTRAMATERIALET

Ett antal bortklippta scener som gör varken från eller till, men sen kommer det lite kul.

"Murder they wrote" är 21 minuter med konversation mellan producenter, två utomstående författare och Nathan Fillion. Intressant att höra hur författare arbetar och deras syn på Castle som karaktär.

"Castle goes Hollywood" berättar om hur en serie som utspelar sig i New York men filmas i Los Angeles gör ett avsnitt som utspelar sig i Los Angeles,

"Murderboard 101" avslöjar de scenografiska hemligheterna bakom polisernas whiteboardtavlor, och fyra minuter med roliga bloopers följer.

Sen får vi ett kommentarsspår på ett avsnitt, och avslutar gör musikvideon "Get on the floor" som figurerar i ett av avsnitten.

Allt extramaterial, inklusive kommentarsspåren, är svensktextat.


TRE SAKER

1. Låten "Get on the floor" framförs i serien av "Page Brothers", fast de porträtteras av skådisarna Josh Wingate och Brian Jones.

2. Den skrevs dock av manusförfattaren Alexi Hawley, och komponerades av seriens kompositör Jeff Russo.

3. Recensionen av säsong fyra kommer inte att eka de tidigare tre...


HENRIK ANDERSSON (2013-03-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2013
Bolag: Disney
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Deleted Scenes, Bloopers & Outtakes, Murder They Wrote, Castle Goes Hollywood, Murderboard 101, Music video, Commentaries
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA