Ordinär tv-thriller

FILMEN

Utpressning är temat för denna amerikanska movie of the week, i vilken Carrie, en ung och engagerad high school-lärarinna får uppleva baksidan av att komma sina elever för nära.

Hon ska försöka hjälpa den begåvade men olycklige nykomlingen Jeremy, som bor hos sin morbror sen pappan omkommit i kriget i forna Jugoslavien. Vad hon inte vet är att Jeremys morbror, en bilförsäljare involverad i diverse skumraskaffärer, använder brorsonen som ett verktyg för att pressa folk på pengar.

Så närhelst Jeremy träffar Carrie för stöd och vägledning ligger morbrodern i ett buskage och knäpper bilder av mötena. Syftet är att ge sken av en affär lärare och elev emellan, så att Carrie ska tvingas betala en hutlös utpressningssumma via sin stenrika pappa. Den onde morbrodern är dock otålig och eliminerar en mellanhand genom att döda Carries far, något som Jeremy inte alls är med på.

I sorgen efter faderns död måste Carrie dessutom genomlida en vårdnadstvist med sitt ex. De har en dotter tillsammans, men fadern har stuckit iväg med en lättfotad och elak kvinnlig bartender (vilket borde göra utgången av tvisten rätt självklar).

Kommer utpressningen lyckas? Ska Jeremys dåliga samvete övervinna lojaliteten gentemot morbrodern? Vem ska få vårdnaden om Carries dotter? Kommer hennes ex att ta sitt förnuft till fånga och dumpa sin nya flamma? Spänningen är olidlig. Eller nej, den är ju inte det. "A Teacher's Crime" har faktiskt en spännande story i botten, men är i alla övriga avseenden inget annat än en ordinär tv-film.

Det känns som jag har skrivit den här recensionen ett par gånger förut, men likformigheten i amerikanska tv-filmer är så hög att det är svårt att hitta någon ny infallsvinkel. "A Teacher's Crime" är hur som helst, utan att vara originell eller sevärd, okej för vad den är men inte mer.


EXTRAMATERIALET

Finns inget.


TRE SAKER

1. Trots att Carrie ska framstå som engagerad i sina elever kan jag stundtals inte tycka annat än att hon är en snokande, kontrollerande bitch.

2. Jeremys morbror spelas av Chris Mulkey, en birolls- och tv-serie-veteran som man alltid känner igen men aldrig kan placera.

3. Filmens inledning är extremt rörig. Jag hade inte en susning om vad den handlade om förrän tio minuter in i handlingen.


JOEL FORNBRANT (2008-12-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: CCV
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA