Underhållande i rätt mängd

FILMEN

"Hotell Kantarell" är historien om ett hotell, beläget i en kantarell och som drivs av en humla vid namn Marimba och någon sorts nalle (tror jag) vid namn Lucia. Tillsammans med den evige gästen Åke (en gräshoppa) tar de hand om sina gäster på ett föredömligt sätt.

I varje avsnitt kommer det en gäst och oftast är det helt enkelt bara en karaktär men en gång är det Dogge (från Latin Kings) som dyker upp och en gång är det Lucia…som naturligtvis ställer till med problem för hotellets egen Lucia. Annars är det oftast något problem som måste lösas och det kan vara allt från sura gäster till gäster som försöker bo två men bara betala för en.

Själva figurerna påminner mest om något från TV serien "The Muppet Show" fast snällare. Ibland ser man pinnarna som används för att styra figurerna och ibland är det en människas händer som man ser instoppade i dockornas händer.

Min personliga favorit är Åka. Han är den som oftast, men inte alltid, är den förnuftiga i gänget. Marimba är den stirrige och förvirrade och Lucia den ordentliga. Den senare har dessutom en mage som kan lysa när hon bli arg.

Pan Vision släpper nu två DVDer med vardera sex avsnitt på. "Bästa svampstället" har de sex första avsnitten och "Och pottan tömmer du själv" de andra sex. Varje avsnitt är en kvart och det känns väldigt lagom för oftast håller inte handlingen för att utvecklas mer än man hinner på en kvart. Nu bryr sig inte de som serien riktar sig till, de som är mellan fem och åtta år kanske, utan de tycker säkert att de kunde vara längre. "Hotell Kantarell" är dock en rätt lagom underhållande serie som man, som vuxen, faktiskt orkar sitta med och se några avsnitt av.


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr. Det hade dock varit kul att se hur inspelningen gick till…


TRE SAKER

1. Marimba kommer oftast in för landning i avsnitten och det slutar alltid med att något går sönder.

2. Seriens signaturmelodi är en sådan där enerverande sak som sätter sig direkt på hjärnan.

3. "Hotell Kantarell" är glädjande nog en svensk skapelse.


HANS-ÅKE LILJA (2009-03-08)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud:
Bild:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA