Fransk romantik hög nivå

FILMEN

Det här är en riktigt bra romantisk komedi. Den skiljer sig ganska mycket från de amerikanska typiska romantiska filmerna. De amerikanska kan ganska lätt få en att må skit medan den här bara är rolig, fin och romantisk rakt igenom. Det känns som att den gjord mycket mer med glimten i ögat och att man har vågat gå från mallarna.

"Heartbreaker" handlar om Alex (Romain Duris) som har som yrke att splittra förhållanden. Alex "råkar" komma i kvinnornas väg, charmar dem och får dem att förstå att de inte är lyckliga i sitt förhållande. Till sin hjälp har han sin syster och hennes man. De tre reser världen runt för att få olyckliga kvinnor att inse sitt eget bästa. Alex faller aldrig för tjejerna utan lämnar dem i exakt rätt sekund, när uppdraget är slutfört. En dag blir Juliette (Vanessa Paradis) hans uppdrag och den här gången har Alex bara tio dagar på sig innan Juliette ska gifta sig. Uppdraget blir knivigare än någonsin och det blir inte heller lättare när Alex så klart charmas av Juliette.

Att ens komma på idén och ge en karaktär ett yrke som "professionell relationsförstörare" och sedan bygga en film kring det är klockrent. Hela filmen är väldigt rolig och allt känns faktiskt mycket bättre än vad det brukar. Karaktärerna är alla roliga eller charmiga på sitt sätt och jag upplever att man har jobbat en hel del med manus och att få publiken charmad. Det här är ingen vanlig typisk romantisk film utan den har något mer.

Skådespelarna är bra allesammans och huvudrollen av Romain Duris får ett extra plus för väl genomfört arbete. En sådan här romcom är hellre att rekommendera än de som de flesta av oss kanske vanligtvis ser.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I en scen tittar Alex och Juliette på "Dirty Dancing". Det blir lite kul eftersom de i filmen givetvis pratar franska. Patrick Swayze på ett helt nytt sätt.

2. På filmens omslag fullkomligen svämmar det över av höga betyg från olika tidningar. För en gångs skull känns de sanna.

3. Alex går på operan för att njuta av musik. På scen sitter en fantastisk pianist som spelas av Caroline Duris, Romain Duris syster som är en begåvad pianist.


MARIA EREMO (2011-10-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA