Familjemiddagarnas familj är tillbaka

FILMEN

Precis som de tidigare säsongerna bär familjen Reagan hela New York på sina axlar. Åldermannen Henry är hemma och kommer med kloka råd till sin son och sina barnbarn och barnbarnsbarn. Frank är polischef och sover dåligt på natten så fort ett brott sker i staden. Danny och Jamie patrullerar gatan. Jamie i uniform och Danny i civilkläder. Syster Erin jobbar som åklagare och de minsta sitter med varje söndag då alla samlas på middag och diskuterar kloka saker. Där har ni upplägget för serien men trots att detta kanske låter lite negativt gillar jag serien. Ibland blir det lite för mycket godhet och puttinutt det är jag den förste att erkänna och jag skulle verkligen vilja se lite mer katastrofer och personliga tragedier för karaktärerna men så blir det nog inte... En god söndagsmiddag löser nämligen det mesta.

Lite förändringar sker dock med karaktärerna. En del försvinner, bland annat Dannys partner Jackie Curatola och Danny får pröva på några andra partners med blandat resultat. Personligen tycker jag dock att det är väldigt trist att Jackie försvinner. Jag gillade henne. Jamie får lite mer tid den här säsongen vilket känns bra för karaktären. Han har blivit lite för undansatt i tidigare säsonger men nu är det flera storylines som handlar om honom. Annars är det definitivt Danny (som spelas av Donnie Wahlberg) som har huvudrollen. Det är hans fall som får mest uppmärksamhet och det finns inte mycket han inte klarar av.

Tom Selleck som polischef Frank dyker upp och får ett svårt, ofta moraliskt, problem som kräver mycket tänkande men han löser dem alltid till slut. Även Erin får lite mer tid och även det är bara positivt. Den här säsongen tampas hon med en tonårsdotter och en återvändande före detta man. Hon väger upp polisdelen bra men även hon blir lite väl moralisk ibland.

Säsongen innehåller 23 avsnitt, något som börjar bli lite mer ovanligt. Nu har många serier endast tio-tolv avsnitt per säsong men "Blue Bloods" tuffar på med 23-24 avsnitt per säsong. Bra, men det gör det hela svårare när det gäller att hitta en röd tråd som ska gå igenom hela säsongen. Men trots alla sina brister så håller serien och jag gillar den. Och den blir faktiskt, trots att jag klagar lite, bättre och bättre för varje säsong.


EXTRAMATERIALET

Man har inte sparat när det gäller extramaterialet. Vi bjuds på en genomgång av säsongen där de olika historierna som berättas gås igenom och vi får höra lite kommentarer till dem.

Vi får även höra hur det är för de yngre skådespelarna att växa upp med serien, hur man skapar alla dessa familjemiddagar som vi ser i alla avsnitt (det går åt stora mängder mat) och vi får en tur runt de olika inspelningsplatserna. Sen får vi också gag reels samt kommentarer och bortklippta scener till många av avsnitten.


TRE SAKER

1. Lite synd är det att man i extramaterialet inte får reda på varför Jennifer Esposito som spelar Jackie Curatola slutade i serien. Dessutom håller inte riktigt karaktären Jackies anledning heller…

2. Donnie Wahlberg imponerar mer och mer.

3. Jag sitter hela tiden och funderar på hur länge Len Cariou som spelar Henry Reagan ska orka vara med. Han börjar bli till åren och hur det skulle påverka serien om han väljer att hoppa av…


HANS-ÅKE LILJA (2014-08-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2014
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Audio commentaries, The story of the Reagans season 3, Dinner with the Reagans, Growing up Reagan, Deleted scenes, Exclusive set tour and gag reels.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA