En verklig Rocky Balboa

FILMEN

Vinny Pazienza är en medelmåttig boxare. Efter tre förlorade matcher får han en chans på bältet. Han tar chansen och vinner matchen. Men så när han står på toppen av sin karriär så händer det som inte får handa. Vinny och en kompis kraschar med bilen och Vinny är millimeter från att bryta nacken och dö. När han vaknar upp är han dock övertygad om att han kommer boxas igen. Trots att läkarna säger att han ska vara glad om han kan gå ordentligt igen.

Vinny vägrar lyssna och trots att behandlingen han väljer är mer smärtsam än alternativet så väljer han den för att ge sig själv chansen att boxas igen. Han tränar med hjälp av sin tränare Kevin (som för övrigt är den enda som i det här läget tror på honom) och efter några månader är han redo. Han är återigen redo för en titelmatch och den stora frågan nu är bara om nacken ska hålla eller inte…

Att säga att filmen inte påminner om "Rocky" vore en stor lögn. Upplägget är i stort sätt detsamma. En underdog som reser sig. Kanske inspirerades Vinny av Rocky? Hur som helst, den stora skillnaden här är att detta har hänt på riktigt. Kanske inte exakt så dramatiskt som i filmen men grunden ligger där. Och som vanligt är det alltid extra intressant när filmer bygger på verkliga händelser och även om det ser rätt lätt ut i filmen med tanke på vad Vinny varit med om så måste det varit ett helvete för honom.

I rollen som Vinny ser vi Miles Teller och även om det finns några ansikten man känner igen är hans mamma, som spelas av Katey Sagal dem man känner igen bäst. Alla gör dock bra insatser och man har fått miljön att kännas väldigt 80-tal då detta hände. Filmen är knappt två timmar lång men blir aldrig långtråkig. Man känner för Vinny och hejar på honom men då detta är baserat på verkliga händelser vet vi inte om det faktiskt kommer sluta i lycka eller katastrof…


EXTRAMATERIALET

Sju stycken borttagna scener är de vi får. Här hade det ju verkligen varit på sin plats med lite autentiska bilder på Vinny och olyckan kan jag tycka.


TRE SAKER

1. Se eftertexterna så får ni se lite autentiska bilder av Vinny.

2. Man behövde bara 24 dagar för att spela in filmen.

3. Googlar man filmen och jämför mot verkligheten så ser man att man ändrat lite så det ska passa för filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2017-06-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Tema: Boxning
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Borttagna scener
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (11/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA