Ett herrans massa skjutande

FILMEN

Boston 1978. En vapenaffär ska göras upp mellan två grupper. Till en början går allt enligt plan men när det visar sig att två av de yngre (en i varje gäng) haft en uppgörelse kvällen innan brakar allt åt skogen. Ett skott avlossas och den största "gunfighten" som skådats startar. Det hela utspelar sig i en lagerlokal och skotten viner högt och lågt. Tur för oss som ser filmen så är alla rätt usla skyttar så ingen dör direkt utan det blir lite skott i ben och armar men det är inte värre än att de som skadas kan fortsätta skjuta. Annars hade filmen blivit väldigt kort. I extramaterialet kan man höra att man velat göra det hela mer realistiskt och kanske är det så här det skulle vara om detta hände på riktigt. Alla träffar inte klockrent.

"Free Fire" är en väldigt underlig film ur den synpunkten att vi har många karaktärer på en liten yta och att filmen dessutom nästan är en enda lång scen där de skjuter på varandra. Men jag gillar det. Det är annorlunda, det är nytt och det är definitivt inte vad jag förväntade mig. Men som sagt, jag gillar det.

Skådespelarmässigt finns det inte mycket att klaga på. Filmen känns lite lågbudget men de fixar det. Skådespelarna känns äkta och även om det är lite speciella karaktärer så fungerar de. Filmen är knappt 90 minuter lång och även det känns rätt. Man drar inte ut på det för mycket utan man låter det som ska hända hända och det får den tid som behöva men inte mer. Allt detta gör att "Free Fire" blir en riktigt trevlig film och jag gillar den.


EXTRAMATERIALET

Vi får en making of-film som berättar hur man gjorde filmen och det mest intressanta är att se hur de koreograferade själva förflyttandet av alla karaktärerna under filmens gång.


TRE SAKER

1. Anledningen till att filmen fick utspela sig på 70-talet var att det inte skulle finnas mobiltelefoner.

2. Specialeffekten när en karaktärs huvud körs över är gjort med ett däck helt av ett mjukt material så att man faktiskt kör över huvudet.

3. Det vore intressant att veta hur många skott som avlossas i filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2017-10-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Making of
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (8/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA