Välkommen hem Annabelle!

FILMEN

I "Annabelle Comes Home" får vi se hur paret Ed och Lorraine Warren (spelade av Patrick Wilson och Vera Farmiga) hämtar upp Annabelle och tar med den hemska dockan till sin samling av besatta föremål. De låser in henne i en glasmonter som sen välsignas av en präst för att bli försluten. Ed och Lorraine är samma Ed och Lorraine som vi ser i filmen "The Conjuring" och de finns med här lite som en runt-omkring-historia.

Filmen utspelar sig i deras hus och det är i deras "museum" av besatta föremål filmens huvudperson sitter. Men sen försvinner de och överlåter åt barnvakten och dennes nyfikne kompis att passa deras dotter för att sen dyka upp igen i slutet av filmen. Barnvaktens kompis som förlorat sin pappa kan naturligtvis inte låta bli att, visserligen av misstag, släppa ut Annabelle och helt plötsligt bryter helvetet lös.

Det är upplägget för filmen men det dröjer runt en timme (av de en och fyrtiofem som filmen är totalt) innan det börjar hända saker på riktigt och jag kan inte låta blir att känna lite som att det mest är en transportsträcka. När det sen händer saker är det mest obegripliga och ologiska saker. Lite som om man velat låta alla föremål i de samlat på sig ska få en chans att jäklas med tjejerna. Om det sen finns en logisk förklaring eller inte har man brytt sig mindre om.

Sammantaget blir "Annabelle Comes Home" en enda lång gäspning med några hoppa till-effekter, men inte mer. Faktum är att själva Annabelle mest blir en bifigur som stirrar obehagligt på folk. Jag hade varit mer intresserad av att se vart Ed och Lorraine tog vägen medan de lämnade sin dotter med barnvakten.


EXTRAMATERIALET

Vi får en del bakom kulisserna-filmer och dessa är faktiskt mer intressanta än själva filmen. Här får vi se hur man skapade vissa av monstren och det är kul. Vi får även en del bortklippta scener samt en recap på hur Ed och Lorraine passar in i alltihop.


TRE SAKER

1. Det finns en riktig Annabelle-docka. Hon är likt Annabelle i den här filmen inlåst i en glasmonter.

2. Ed och Lorraine är baserade på riktiga personer och filmen dedikeras till Lorraine som gick bort bara månader innan filmen släpptes.

3. Detta är den tredje filmen i "Annabelle"-universumet och den sjunde i "Conjuring"-universumet.


HANS-ÅKE LILJA (2019-11-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2019
Bolag: Warner Home Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Featurettes och borttagna scener.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA