En mörkare säsong med mer död i

FILMEN

Familjen Byrde är tillbaka i en tredje säsong och den tar vid ganska så exakt när den andra slutar. Marty och Wendy fortsätter tvätta pengar åt maffian via sitt casino, samtidigt som de gör allt för att framstå som laglydiga. Mitt i allt detta dyker dessutom Wendys udda bror upp och komplicerar tillvaron. Maffians kontaktperson Helen styr och ställer som tidigare men den här gången är hennes dotter på besök och hon och familjen Byrde får en liten annan relation. Detsamma gäller Wendy och maffiabossen. Wendy tuffar till sig och det gillas av alla utom Marty.

Om tillvaron var komplicerad tidigare så blir det bara värre nu. Allt ställs på sin spets och Marty och Wendy kämpar bokstavligt talat för sina och sin familjs liv. Som vanligt är skådespelarinsatserna bra och detsamma gäller manus. Säsong tre känns dock lite mörkare och dystrare än tidigare och det är lite mer död här känns det som. Men det gör å andra sidan inget. Jag gillar det och håller tummarna för en säsong fyra…speciellt med tanke på hur denna slutade.

Det enda jag kan ha lite reservation för med denna säsong är att den är lite spretig. Det är många trådar som det dras i på en och samma gång vilket gör att det känns som om alla inte riktigt får den uppmärksamhet som de förtjänar, men jag antar att man återkommer till dem i nästa säsong.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsong fyra har inte bekräftats än, men jag skulle bli väldigt förvånad om den inte blev av.

2. Jason Bateman är helt suverän här…som i det mesta han gör.

3. Precis som tidigare säsonger varierar avsnittens längd men de är runt en timme.


HANS-ÅKE LILJA (2020-04-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA