Fusk eller är de bara väldigt hostiga?

FILMEN

I "Quiz" får vi dels se hur TV-programmet "Vem vill bli millionär?" eller "Who wants to be a millionaire?" som det heter i original skapades och dels hur ett par knäckte koden…eller? ITV skapade programmet och från början var det egentligen ingen som trodde speciellt mycket på det men man testade och efter lite tweekande fick man till ett riktigt bra koncept. Den största oron var dock att man skulle behöva dela ut mer pengar i vinster än man fick in på att folk ringde in för att få delta i programmet. Man oroade sig dock i onödan, folk ringde som galningar för att få chansen att vinna pengar.

En som var med tidigt var Adrian Pollock. Han försökte länge och byggde till och med en likadan maskin som deltagarna skulle trycka snabbt på för att vinna kvalet till heta stolen. Han tog sig till stolen och vann 32 000 pund. Adrians syster Diana Ingram som brukade delta tillsammans med sin bror på den lokala pubens quizkvällar tog nu över manicken och lyckades även hon komma fram och få ta plats i stolen. Även hon stannade på 32 000 pund. Då reglerna tydligt klargör att man endast får delta en gång i programmet så föll nu lotten på hennes man, major Charles Ingram och en plan sattes nu i verket.

Man bestämde sig för att man skulle fuska. Här är serien lite vag på hur och varför man kom fram till att fuska och man får helt enkelt acceptera att det är det de bestämmer sig för. Tanken var att man skulle fästa fyra personsökare på Charles och sen skulle Adrian ringa den som representerade rätt svar. Detta föll dock på att det var för dålig täckning i lokalen. Charles klarade sig precis vidare till nästa dag men då hade man kommit på hur man skulle fuska så ingen märkte något. Charles gick från att vara medioker till att kunna allt. Han vann miljonen men de som jobbade med programmet anade att allt inte gått rätt till och nu gällde det bara att bevisa det.

Som jag nämnde så är miniserien (det är tre avsnitt) lite tunn när det gäller vissa saker och det beror nog på att man inte riktigt vet vad som hände. Både Charles och Diana har nämligen hela tiden hävdat att de är oskyldiga. Några böcker har på senare tid faktiskt gett dem rätt. Hur som helst, här får vi se det hela ur TV-kanalens synvinkel och då är de skyldiga.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Från början skulle programmet heta "Cash Mountain".

2. Miniserien är baserad på en pjäs med samma namn som bygger på vad som hände.

3. Paret trakasserades efter händelsen och Charles kallades för den hostande majoren.


HANS-ÅKE LILJA (2020-12-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: CMORE
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (26/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI/SEPTEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA