Poliserna som inte blir äldre är tillbaka

FILMEN

Snutarna i "21 Jump Street" är tillbaka igen, nu i en tredje säsong. Den här gången har får de också förstärkning i form av Dennis Booker (spelad av Richard Grieco). När vi kommer in i säsongen jobbar han och Hanson tillsammans med ett fall och Hanson är minst sagt missnöjd med sin nya partner. Han gör inget efter reglerna och får snarast ses som en rebell. Efter att tiden går lär de sig dock att jobba ihop och även att lita på varandra.

För övrigt är alla de gamla skådespelarna tillbaka. Vi ser Captain Adam Fuller (Steven Williams) som gruppens ledare, Judy Hoffs (Holly Robinson Peete) som den enda kvinnan i gruppen samt Tom Hanson (Johnny Depp), Doug Penhall (Peter DeLuise) och Harry Truman Ioki (Dustin Nguyen). När säsongen börjar har dock Penhall lämnat gruppen för en tjänst inom spaningsroteln.

Som vanligt jagar gruppen brottslingar i skolorna och nu alltså med ytterligare en medlem. Som vanligt känns också replikerna lite på gränsen till att bli för töntiga. Stilen är slutet av 80-talet och det är ingen som kan tveka på att serien har några år på nacken.

Handlingen håller dock fortfarande och varje avsnitt är sevärt. Som vanligt är temat för avsnitten en salig blandning mellan allt från knark till mord till sexövergrepp. När sen Penhall kommer tillbaka till gruppen i avsnitt tre blir det riktigt fart. För säga vad man vill, Hanson och Booker kanske är sexobjekten i serien men Penhall är den som är mest underhållande, helt klart.

Ioki och Judy hamnar lite i skuggan av de tre andra även om de får viss plats. Judy har dock den fördelen att vara enda tjejen men Ioki tvingas tävla om tid i rutan med en komiker och två hunkar vilket inte är helt lätt.

Som sagt är serien riktigt kul att se både för sitt innehåll och för det nostalgiska värdet… åtminstone för oss som var med när den visades på TV.


EXTRAMATERIALET

Boxen innehåller tyvärr inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Tredje säsongen består av 20 avsnitt.

2. För de av er som såg serien när den visades på TV, som jag, känns musiken som spelas i inledningen otroligt nostalgisk.

3. Enligt den erkända Internetsidan epguides.com är avsnittet "Next Victim" avsnitt 18 och inte 20 som i DVD-boxen. Avsnitten "Partners" del ett och två är också, enligt samma källa, avsnitt 19 och 20 och inte 18 och 19 som på DVD:n, rörigt…


HANS-ÅKE LILJA (2008-07-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2008
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (18/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA