En skräckis gjord med hjärtat

FILMEN

"Slither" är en lurig film. Tittar man på omslaget ser det ut som en riktigt sliskig skräckfilm. Tittar man på baksidan ser det ut lite som en skräckkomedi och ser man filmen märker man att det är en rätt bra balanserad skräckfilm med komiska inslag.

En liten meteor slår ner i en liten stad mitt ute i ingenstans. I meteoren finns det ett litet snigelliknande djur som tar en av innevånarna i besittning. Snigeln kryper nämligen in i magen på honom i bästa "Alien"-stil och tar sedan över totalt.

Snigelns uppgift blir sen att hitta en kvinna att använda som livmoder för att föda upp en massa nya sniglar. Dessa tar sen över resten av innevånarna. Naturligtvis finns det några få som klarar sig och tar upp kampen mot dessa småsniglar och även själva modersnigeln.

Modersnigeln är väl den som inte riktigt klarar av att hålla standarden och som ser lite för komisk ut. Det är nämligen en blandning av en man och en snigel-bläckfisk-liknande varelse och den går inte riktigt att ta på allvar.

Filmen är alltså lite på gränsen och skådespeleriet är lite sådär men jag kan inte låta bli att gilla "Slither". Man märker dock när man ser den att skaparna av filmen har en stor kärlek till skräckfilm och det känns som om filmen faktiskt är gjord med hjärtat. Man kan se en hel del influenser från 80-talets skräckfilmer i den och manusförfattaren James Gunn har även skrivit manuset till nyversionen av "Dawn of the Dead".

Om det är någon man ska klaga lite på så är det kanske Gregg Henry som borgmästare Jack MacReady. Han spelar över lite för mycket i sin roll men det är inte hela världen. "Slither" förblir ändå en film man bör se.


EXTRAMATERIALET

Tyvärr fick vi en screenerkopia av Slither som inte innehöll något extramaterial.


TRE SAKER

1. Jag gillar verkligen omslaget till den här DVDn. Det är dels otroligt snyggt gjort och dels ser det rätt läskigt ut…

2. Michael Rooker som spelar Grant Grant, jo han heter faktiskt så, och sedermera snigeldrottningen har medverkar i enormt många olika filmer och TV-serier. Han har oftast en liten biroll men ska man bara räkna titlar slår han en hel del mer etablerade skådespelare.

3. Det märks väl att manusförfattaren James Gunn även skrivit manuset till nyversionen av "Dawn of the Dead". De i filmen som fått en snigel i sig skulle passa lika bra i "Dawn of the Dead" som de gör i "Slither". Det blir nämligen som zombies.


HANS-ÅKE LILJA (2007-01-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.77:1
Extramaterial:
Slither...on the, Deleted & extended scenes, Visual effects progressions, Gag reel, B-roll footage, Trailer, TV-spots och Eastereggs
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA