En ond version av Måndag hela veckan

FILMEN

För de som inte sett filmen "Måndag hela veckan" så kan jag berätta att den handlar om en man som får uppleva samma dag varje dag och det är något liknande vår huvudperson Jess får göra i "Triangle". Detta har hon dock ingen aning om när filmen börjar och inte vi heller för den delen. Det enda vi märker är att det är något som är lite skumt med Jess. Hon verkar ha svårt att minnas saker som var hennes son är och så vidare.

Hon och fem andra ger sig ut för att segla och till en början ser det ut att bli en riktigt bra dag. Tyvärr så blåser det upp till storm och innan de vet ordet av har båten vält och de kämpar för sitt liv. De tar sig dock upp på den uppochnedvända båten och snart ser de ett stort fartyg komma emot dem. De blir ju naturligtvis överlyckliga för att de nu äntligen blir räddade, även om de endast ser en person uppe på fartygets däck. När de så kommer ombord fortsätter konstigheterna. Fartyget verkar vara övergivet och hur de än letar finner de ingen annan ombord. De hittar dock Jess nycklar som hon tidigare haft i byxfickan…

Som sagt avlöser konstigheterna varandra i filmen och det är inte förrän vi inser att Jess återupplever detta, för vilken gång i ordningen vet ingen, vi inser vad det är som händer och varför. Och jag gillar det. Jag gillar när man tänkt till ordentligt på hur det skulle vara om en människa upplevde samma sak gång på gång och dessutom i den takt att hon hinner se sig själv i nästa cykel. Frustrationen över att inget hon gör hjälper eller gör någon skillnad är mycket påtaglig och även det gillar jag för hur mycket hon än försöker verkar det inte finnas något hon kan göra för att bryta cyklerna.

Tyvärr så rör man ihop en del saker också. En del händelser känns inte riktigt rätt och när de nu ändå sker kan man inte låta bli att undra hur och varför. Varför agerar Jess som hon gör i vissa situationer när hon vet att det hon gör kommer att få allvarliga konsekvenser? Varför prövar hon inte att göra precis tvärt emot? Eller kanske har hon redan testat det åtskilliga gånger?

Trots allt detta är filmen verkligen sevärd och det är en hel del twistar som åtminstone jag inte förutsåg och det är alltid bra. Sen är det ju kul att se saker hända gång efter gång och försöka hålla reda på att allt sker på rätt sätt och i rätt ordning.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. För de som tycker att filmen är rörig finns det här en riktigt bra guide.

2. Karaktären Heather känns rätt meningslös. Ni kommer att förstå vad jag menar när ni ser filmen.

3. Det är lite tråkigt att det inte finns något extramaterial. Jag hade velat höra mer om hur man gjorde för att hålla ordning på allt som händer…


HANS-ÅKE LILJA (2011-04-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.77:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (11/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA