Bra film med genomtänkt slut

FILMEN

När George Grieves ska in för en enkel rutinoperation är det ingen som direkt oroar sig. Visst, han är lite nervös men vem skulle inte vara det? Dagen innan fyller han dessutom 40 och firar det med en stor fest. Allt verkar med andra ord rätt bra.

När han sen vaknar upp efter operationen står det dock rätt snart klart att något gått fel…väldigt fel. Vi får snart veta att man blandat ihop honom med en annan patient med ett liknande namn och även utfört den andra patientens operation på George.

Förutom att han nu har ont av ett sår i sidan, som egentligen inte skulle finns där, verkar det även som om de ger honom något som gör att han sover mest hela tiden. När han vaknar upp verkar dessutom världen ha blivit galen. Han ser program på TV där de säljer saker han fick i födelsedagspresent dagen innan. Bland annat ett fotoalbum som bara finns i ett exemplar.

Han ser sin fru ha sex med hans doktor, en sköterska förför honom och värst av allt: han ser sin rumskamrat mördas av en underlig manlig sjuksyster vid namn Mandingo. Till saken hör att det även är Mandingo som byter hans dropp. Håller George på att bli galen? Drömmer han, eller vad är det som händer?

"Sublime" balanserar på gränsen till att bli för konstig men lyckas faktiskt hålla sig på rätt sida. Den är sådär så man inte riktigt vet om det man ser händer eller om det bara är inbillning från George sida. När sen slutet kommer blir dock allt kristallklart och ingen blev gladare än jag över att man inte slarvat bort slutet utan verkligen tänkt till.

I huvudrollen som George Grieves ser vi Thomas Cavanagh som de flesta nog känner igen från TV serien "Scrubs". Här gör han rollen som den förvirrade George väldigt bra och bär snyggt upp filmen. Nog för att de andra skådisarna gör bra ifrån sig och då speciellt Lawrence Hilton-Jacobs som den manliga sköterskan Mandingo men "Sublime" är ändå Cavanaghs film.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kommentarspår och två intervjuer med dels regissör Tony Krantz och dels manusförfattaren Erik Jendresen. Dessutom får vi dokumentären "Surgical exorcism" som visar en kirurgisk andeutdrivning som delvis visas i filmen. Känns lite överflödig och inte så värst upphetsande…


TRE SAKER

1. Omslagsbilden är något förvirrande. Det finns visserligen en tatuerad rygg i filmen men det är inte den som håller i sekatören. Kanske gjorde man så för att förvirra tittaren eller så tyckte man bara att det skulle bli ett snyggt omslag.

2. "Sublime" är producerad av bolaget Raw Feed som verkar specialisera sig på skräck- och thrillerfilm. De har tidigare bland annat släppt "Rest Stop" och jag ser fram emot fler titlar från dom.

3. Scenen där sekatören används ser verkligen realistisk ut och det gör fortfarande ont i mig när jag tänker på den. En riktigt grym scen.


HANS-ÅKE LILJA (2007-06-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarspår och intervjuer med regissören Tony Krantz och manusförfattaren Erik Jendresen och Featurette: Surgical exorcism - kirurgisk andeutdrivning
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA