lite lång tid

FILMEN

"Förtroligheten" handlar om en familj som slits sönder när dottern Selinda antastas av en okänd man i familjens eget hus medan resten av familjen ligger och sover. Pappan känner otrolig skuld för att han inte kunde hjälpa henne. Mamman söker tröst i Gud och man får känslan av att hon intalar sig att det inte hänt alls. Syskonen vet inte vad de ska tro eller göra. Allt är kaos alltså och som förälder är detta något av det värsta man kan tänka sig. Att vara helt oförmögen att hjälpa och skydda sitt barn.

Tyvärr är inte filmen vad jag hoppats. Den hade kunnat vara den där filmen som kryper in under skinnet på tittaren och får den samme att nästintill stänga av filmen för att den är så realistisk och i och med det också otroligt obehaglig. Vad "Förtroligheten" blir i stället är något av det långsammaste och tråkigaste jag sett. Man drar ut på allt i oändlighet. Jag antar att det är för att bygga upp stämningen och etablera karaktärerna, att vi som tittare ska känna för dem och bry oss om dem men nu blir det i stället tvärt om. De blir så tråkiga att man bara att det ska ta slut.

När saker och ting sen väl börjar hända så lyfter filmen, lite, och man känner med Selinda och hennes föräldrar men även detta drar man ut på i oändligt vilket gör att man snart tröttnar på även efterspelet till överfallet.

Så nä, "Förtroligheten" är seg, tråkig och bjuder på dåliga skådespelarinsatser. Karaktärerna känns inte trovärdiga och jag tröttnade redan efter en 20 minuter!


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Pappan i filmen har nyss slutat sitt arbete för att ägna sig åt sina barn som han tidigare försakat men gör han det? Nä, känns inte alls som om han fixar det, eller knappt ens försöker.

2. Undrar ni vem som var gärningsmannen efter att ni sett filmen? Det gör jag också!

3. Som ofta med filmer av den här typen har den nominerats till en hel del priser. Varför vet jag inte…


HANS-ÅKE LILJA (2013-10-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (15/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
THRILLERNA