En väldigt, väldigt mörk historia

FILMEN

"Outcast" är Robert Kirkman, mannen bakom "The Walking Dead", nya serie. Serie i dubbel bemärkelse då även denna TV-serie bygger på en serietidning. Här får vi möta Kyle Barnes som när han var barn fick se sin mor besatt av en demon. Mamman misshandlade honom och till slut, lite av en slump lyckades Kyle driva ut demonen ur mamman som sedan dess legat i koma.

När vi träffar Kyle lever han som en enstöring. Frun har lämnat honom efter att han misshandlat henne (eller drev han ut en demon även den här gången?) och har tagit deras dotter med sig. Den enda som bryr sig om honom nu är hans syster Megan. Men så en dag hör han att en liten pojke i staden visar samma symtom som hans mamma och när han beger sig hem till pojken möter han pastor Anderson. Anderson har drivit ut demoner (med blandad framgång) under många år och när de två hjälps åt så inser de båda att Kyle har en speciell förmåga, att demonerna är rädda för honom och att de kan känna igen vilka som är besatta genom att Kyle tar i dem. Är de besatta får de då något som liknar en stöt. De två bestämmer sig för att samarbeta.

Jag gillar serien. Den är otroligt mörk och deprimerande. Ingen är glad utan alla har sina problem och mitt i allt detta kommer så djävulen till stan. Som Kyle ser vi Patrick Fugit som för mig är en ny bekantskap men han gör rollen med bravur. Bäst är dock Philip Glenister som är en favorit ända sedan "Life on Mars" som den svärande och pokerspelande pastor Andersson. Han är perfekt i rollen.

Serien känns lite som en blandning mellan en skräckfilm och "Twin Peaks" i den meningen att det handlar helt klart om skräck men vi har dessutom karaktärerna som är, kanske inte lika utflippade som i "Twin Peaks", men nästan. Jag gillar det och ser redan fram emot nästa säsong som kommer i vår.


EXTRAMATERIALET

Förutom borttagna scener och en "inside the episodes" för avsnitten får vi även se hur serietidningen förvandlades till TV-serie samt höra får de inblandade i serien. Lite kort kanske, men ändå intressant.


TRE SAKER

1. De tio avsnitten varierar i längd mellan 40+ minuter och 50 minuter vilket jag tycker är bra. Man låter varje avsnitt berätta färdigt och är inte helt fastlåst vid tiden.

2. Jag blev helt såld på serien efter inledningsscenen med den lilla grabben. Hur bra inledning som helst.

3. 24 nummer av serietidningen har släppts hittills.


HANS-ÅKE LILJA (2017-03-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2017
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Comic book origins, About Outcast, Rome, West Virginia The motion comic experience, Inside the episodes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA