En mörk säsong som slutar i svart

FILMEN

Säsong sex är inte annorlunda mot de tidigare säsongerna i den aspekten att Jackie fortsätter sin kamp mot drogerna. Ena stunden vill hon bli fri från den för att sen älska dem. Detta samtidigt som hon ljuger för sina närmaste, de som hon borde be om hjälp. Och trots att hon vet att drogerna är dåliga för henne så blir det mer och mer tills hon inte längre kan kontrollera det. Som tur är har hon Eddie, sin nya sponsor Antoinette och Frank som pendlar mellan att vara pojkvän, sambo och den utfryste som försöker hjälpa henne. De gör vad de kan men frågan är om hon vill/kan ta emot deras hjälp.

Dottern Grace testar även hon droger vilket ger Jackie dåligt samvete vilket i sin tur gör att hon tar ännu mer droger. Spiralen blir djupare och djupare och Jackie sjunker till nya lågvattenmärken när det gäller hennes handlingar för att få tag på droger. Inget är längre för mycket. Allt är tillåtet för att få tag på de eftertraktade pillren.

Fortfarande efter sex säsonger är serien intressant. Jag var i ärlighetens namn lite tveksam i början av säsongen och kände lite att nu blir det samma sak igen men sen svänger det och som sagt, Jackies handlingar finner inga gränser för vad hon kan göra för att få sina droger. Detta gör säsongen intressant och när vi lämnar henne i säsong sex är allt nattsvart och jag undrar hur tusan de ska kunna/hinna sy ihop historien under seriens sjunde och sista säsong. Jackie är nu på botten. Frågan är om hon kommer komma upp eller sluta där nere?


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Zoey tuffar till sig den här säsongen och sätter hårt mot hårt med Jackie.

2. Gloria blir även hon tuffare i sin inställning till Jackie och alla som hjälper henne få droger. Läget blir helt klart tufft för Jackie.

3. Hur tusan ska de kunna lösa detta på de tolv avsnitt som är kvar? Serien kan inte få ett lyckligt slut vilket hur sorgligt det än är skulle vara ganska passande.


HANS-ÅKE LILJA (2014-04-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2014
Bolag: Lion's Gate
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA