Tre kvinnor i tre olika stadier av livet

FILMEN

I "Exfrun" får vi träffa tre kvinnor. Tre väldigt olika kvinnor, alla i olika skeden i sina liv. Klara (flickvännen) är nykär i Jacob och tycker att livet är riktigt bra. Anna (frun) bor med maken Jesper och deras två barn. Hon tar tid på hur fort han gör välling och deras liv är sådär ansträngt som livet är under småbarnsperioden när man inte får sova, ska fixa barnvakt och så vidare. Vera (exfrun) är skild och väldigt bitter på sin man som nu lever med en annan kvinna. Hon tar ut sin bitterhet över deras två barn och ger dem dåligt samvete för att hon inte har så gott om pengar och sitter ensam stora tider. Hon klagar ständigt över sitt liv.

Vi får följa Klara, Anna och Vera och se hur de lever sina liv. Det är humor, värme och allvar i berättelserna och man känner för alla tre. Mer för vissa och mindre för andra. Men filmen berättar bra historier och man fastnar för dem. Det som är lite intressant är att man här lyckas berätta tre historier som inte hör ihop utan att trassla till det. Det är lite som att man gjort tre små filmer och sen bakat ihop den i en enda. Jag gillar det.

Sen kommer vi till slutet. Här verkar det som om man en dag märkte att pengarna var slut och sa "OK, vi stoppar där och lägger in eftertexten." Slutet kommer väldigt oväntat och vi får inte riktigt veta vad som händer med de tre. Kanske fortsätter de bara och det är det man vill visa här? Eller så kunde man inte komma på hur man ville att det hela skulle sluta och bara struntade i att ge filmen ett slut. Jag vet inte men det känns inte helt rätt tyvärr…


EXTRAMATERIALET

Vi får en kortfilm som heter "Offerretorik" som för mig är helt obegriplig. Det är en massa människor som sitter och tittar snett på varandra bara. Jag antar att det ska vara något som visar hur man agerar som ett offer men för mig blir det bara obegripligt och helt meningslöst.


TRE SAKER

1. Som sagt. Slutet känns väldigt konstigt.

2. Jag gillar Anna bäst. Hennes historia är mest intressant. Fast å andra sidan reagerar jag mest på Vera som är riktigt elak mot sina barn…

3. Filmens titel är lite missvisande. Filmen handlar om så mycket mer…


HANS-ÅKE LILJA (2017-07-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (9/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA