Perfekt blandning av skräck och humor

FILMEN

"Severance" handlar om en säljavdelning på ett vapenföretag som åker iväg på en teambuildinghelg i skogen. Vad de inte vet är att det i samma skog härjar några galna mördare som inte vill annat än ha ihjäl folk.

"Severance" är en blandning av en komedi och en skräckfilm som dessutom är den ordentligt blodig. Balansen är dock väldigt bra och tack vare det och bra specialeffekter blir den aldrig för överdriven utan håller sig som sagt på en bra och jämn nivå.

Allt börjar som en vanlig weekend när företaget är iväg på teambuilding. Gruppen anländer med buss, hittar sin stuga som visserligen är för liten och inte alls vad de hoppats på. Aktiviteter är planerade och man ska nu bli en tight grupp som jobbar bra ihop.

Det är då allt börjar gå fel. Helt plötsligt upptäcker de att det finns andra runt omkring dem i skogen. Och som om det inte vore nog är de alltså väldigt intresserade av att ta livet av dessa stackars säljare.

En efter en får de sen möta döden, på det ena sättet hemskare än det andra. En del av dem försöker gå till motattack men det är inte lätt. Säljare mot militäriskt tränade mördare är knappast någon jämn kamp.

Jag blev positivt överraskad när jag såg filmen. Blandningen mellan humor, skräck och blod är perfekt. Även skådespelarinsatserna är mycket bra. Speciellt bra är Tim McInnerny i rollen som Richard, chefen för säljavdelningen. De flesta känner säkert igen honom som Kapten Darling i "Black Adder".

Även Laura Harris (också känd från "24") är mycket bra som Maggie. Faktum är att det inte finns några besvikelser bland skådespelarna. Alla gör vad man kan förvänta sig och med James Moran och Christopher Smiths manus har man här fått ihop en mycket sevärd film.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en bakom kulisserna-film som tar oss genom stora delar av inspelningen och där vi dessutom får höra från alla inblandades skådespelare och filmskapare.

Vi får också en del borttagna scener. Bland annat en där Danny hög som ett hus pratar med en hjort.

Vi får även ett gäng dokumentärer som bland annat visar hur en slagsmålsscen övas in, specialeffekter blir till och en busskrasch ur en mängd olika vinklar.


TRE SAKER

1. Som jag sa är skådespelarna mycket bra tillsatta och det kanske inte är så konstigt. Tydligen tog det fyra månader innan man tillsatt alla rollerna eftersom Christopher Smith ville se till att han hittat rätt personer för rollerna.

2. Lyssna lite extra på musiken som spelas under det att man knappar sig fram i menyerna. Riktigt skön musik om ni frågar mig.

3. Man får aldrig riktigt klart för sig varför mördarna mördar. Det läggs fram lite teorier men man får aldrig något klockrent svar. Det irriterar mig lite…


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailer, Deleted scenes, Making of Danny Fight Rehersal, Pheasant, Plane, Not so Special FX, The genesis, The coach, Multi-camera Coach Crash, Out-takes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA