Två av samma jag

FILMEN

I "Living with yourself" möter vi Miles Elliot. En man som känner sig missnöjd med det mesta i livet. Hans jobb som reklammakare går åt skogen, försöken att få barn med sin fru Kate går uselt och han känner sig misslyckad när det gäller det mesta. Då får han tipset av kollegan Dan att besöka ett spa. Som om det skulle hjälpa, tänker Miles, men efter lite övertalning tar han Dans råd och det visar sig fungera perfekt. Lite för perfekt om man ska vara ärlig för vad de gör på spat är att de klonar Miles, sparar hans bra gener och skapar en ny Miles. Sen gör de sig av med original-Miles. Denna gång misslyckas de dock med det sista och vi har helt plötsligt två Miles…

Detta händer ganska direkt så det är ingen spoiler. Eller i alla fall inte stor nog för att hoppa över den här. Ska man kunna skriva om serien måste man nämna detta. Resten av serien handlar om först hur Miles och Miles-klonen försöker få livet att fungera utan att berätta för någon om vad som hänt och sen om det finns någon chans för dem att samexistera. De första fyra avsnitten är riktigt bra men sen tappar serien lite i de sista fyra och blir inte riktigt lika kul även om den fortfarande är sevärd.

Man har lagt upp det lite så att man i ett avsnitt får se det som händer ur Miles synvinkel och i nästa avsnitt ur Miles-klonens synvinkel vilket är genialiskt, men samtidigt nästan kräver att man ser två avsnitt per gång man tittar. Men jag gillar det. Sen är ju Paul Rudd fenomenal som Miles gånger två. Dessutom ser det väldigt verkligt ut när de två Miles existerar bredvid varandra vilket är väldigt viktigt för att serien ska fungera. Nu sitter man ju och letar lite efter hur de fått till det men hade man inte vetat att det var samma person som spelade båda (lite hypotetiskt eftersom de är identiska men ändå) så hade man inte tänkt på det.

"Living with yourself" är en kul serie som mitt i alla skratt även ifrågasätter vad som räknas som liv och vem som har rätt till vad.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det lämnas definitivt öppet för en säsong två.

2. Även Aisling Bea som spelar Miles fru Kate är väldigt bra.

3. Om man ska vara kritiskt kanske det går lite för lätt för Miles och Miles-klonen ibland men vem bryr sig…


HANS-ÅKE LILJA (2020-01-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA