Skön komedi som ballar ur slutet

FILMEN

"The Dead Don't Die" är en ganska så skön film. Vi får följa med till en småstad som råkar ut för ett underligt fenomen. Egentligen drabbar det hela jorden men vi följer bara människorna i Centerville. Och då speciellt poliserna Cliff Robertson (Bill Murray) och Ronnie Peterson (Adam Driver). Det är de två som är filmens överlägset bästa inslag. Deras scener när de sitter i sin polisbil och glider fram i detta kaos och har djupa diskussioner är underbara. Centerville bebos av en massa andra udda typer och det är sällan jag sett så många stora namn i en så liten film. För att det är en lågbudgetfilm råder det inga tvivel om. Men vi ser namn som Tom Waits, Steve Buscemi, Danny Glover, Rosie Perez, Iggy Pop och Selena Gomez.

Fenomenet som drabbar staden börjar med att det är ljust väldigt länge och sen när det väl blir mörkt så får månen en konstig färg och de döda börjar vakna till liv. Och tyvärr är det här filmen dalar lite. Zombierna är inte speciellt bra gjorda och de kan prata. Nu vill man göra filmen mer rolig än skrämmande och det är förmodligen därför man låter dem dricka kaffe och annat som de gjorde när de levde men det känns lite pappigt och jag gillar dem inte riktigt.

Men utöver de döda som återvänder är "The Dead Don't Die" som sagt en ganska så skön film som man bara hänger med i. Sen att det ballar ur rätt bra på slutet kan jag inte annat än le åt…


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet snackar Bill Murray om hur det är att jaga zombies och vi får se lite från inspelningen. Tyvärr känns det rätt billigt, som om någon råkade filma det och nu slänger man in det bara för att ha något. Ointressant.


TRE SAKER

1. Adam Driver ger en liten vink åt "Star Wars" där han spelar en roll i de senare filmerna.

2. Bill Murray är riktigt bra på äldre dagar när han får chansen att göra något annat än bara skoja runt.

3. Iggy Pop är kul i sin roll. Ja, han spelar en zombie.


HANS-ÅKE LILJA (2020-01-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Universal
Tema: Zombies
Ljud: DTS 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Bill Murray: Zombie hunting action star, Stick together och Behind the scenes.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA