Thailändsk skräckis botten av en pool

FILMEN

En thailändsk skräckis kan det vara något? Lite så tänkte jag när "The Pool" trillade in. Nu har jag sett den och kan konstatera att ja, Thailand kan leverera skräckisar. Vissa delar av skådespeleriet lämnar en del att önska och den animerade krokodilen lika så, men samtidigt finns det en hel del amerikanska skräckfilmer som är värre. Språket är lite av ett problem. Som med alla filmer som är på ett språk man inte kan så måste man läsa texten hela tiden, vilket är lite irriterande till en början men man kommer snart in i det och då fungerar det ändå rätt bra.

I stort sett är det bara två karaktärer med i filmen, Day och Koi och Days hund. Handlingen är lika enkel som den är obehaglig. Day tar hand om en pool. Hans polare börjar tömma den för vintern innan han åker på semester och lämnar Day ensam. I en sista chans till njutning ligger Day på en luftmadrass och guppar. Nu vill det sig inte bättre än att han somnar och när han vaknar har vattnet sjunkit så mycket att han inte tar sig upp. Poolen är nämligen sex meter djup. Och som om det inte vore nog så trillar en stor förrymd krokodil ner tillsammans med Day.

Koi då frågar ni, vem är det? Jo, det är Days flickvän som innan hon inser vad som händer ska överraska Day och hoppar därför ner i poolen hon också och är sen lika fast som han. Tillsammans och utan mat måste de nu komma på ett sätt att ta sig ut ur poolen innan de svälter eller själva blir mat åt en hungrig krokodil.

Så för att sammanfatta så fungerar filmen väldigt bra. Man har dessutom en sak som jag är tveksam till om man fått se i en amerikansk version av filmen. Jag ska inte avslöja vad, men det handlar om Days hund. Ni kommer förstå vad jag menar när jag ser filmen.


EXTRAMATERIALET

En trailer är allt vi bjuds på. Jag hade gärna sett hur man animerade krokodilen.


TRE SAKER

1. Som sagt lämnar den animerade krokodilen lite att önska. Till exempel ser det ut som om den inte har något svalg ner i halsen. Det tar liksom bara stopp…

2. Det finns som alltid med den här typen av filmen en mängd små detaljer att reta sig på. Framförallt hur karaktärerna agerar.

3. Jag undrar när det kommer en amerikansk remake…


HANS-ÅKE LILJA (2020-04-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Njutafilms
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA