En osynlig, elak och hämndlysten tekniker

FILMEN

Jag var väldigt sugen på att se "The Invisible Man" när jag hörde att den skulle filmas igen. Jag minns lite svagt den gamla versionen som gick som TV-serie. Jag minns inte allt men jag minns att det handlade om någon stackare som genom en olycka (tror det var när han forskade) blev osynlig och för att inte avslöjas fick han linda in ansiktet i en halsduk eller bandage, sätta på stora glasögon och en hatt. Det var lite vad jag väntade mig här och blev därför lite förvånad när det var klassad som en skräckfilm.

Här är dock upplägget lite annorlunda. Filmen börjar med att Cecilia flyr från sin misshandlande man mitt i natten. Bara dagar senare så får hon höra att han tagit livet av sig. Hon har svårt att tro det och när underliga saker sen börjar hända misstänker hon att han lyckats med att göra sig osynlig. Något som ska visa sig stämma. Han har dock gjort det på teknisk väg och inte via någon olycka...

I stort gillar jag filmen men jag tycker den blir lite tråkigare när man valt att vinkla den som man gjort här. Elisabeth Moss (som vi känner igen från "The Handmaid’s Tale") spelar Cecilia rätt bra. Hon är ju expert på att gråta sig igenom filmer och det gör hon även här. Dock tycker jag att sympatin jag har för henne minskar i slutet av filmen och jag får en liiiten tanke om att det kanske är hon som ligger bakom allt som händer i filmen.

"The Invisible Man" är en bra film men personligen blev jag lite besviken över själva sättet den osynlige mannen blir osynlig. Och sen är den med sina dryga två timmar lite för lång...


EXTRAMATERIALET

Vi får se en hel del bakom kulisserna och det mest intressanta är definitivt att se hur man spelade in scenerna där Cecilia och de andra agerar mot den osynlige mannen. Trådar och en gubbe i helgrön dräkt fixade det. Vi får även lite borttagna scener och ett kommentarspår.


TRE SAKER

1. Det verkar om om man blir starkare när man är osynlig...eller kanske är det för att man överraskar sina offer?

2. Det är effektivt att starta filmen som man gör här. Ingen seg inledning utan man kastas rakt in i handlingen.

3. Jag tycker att man missar lite chanser att göra coola scener där saker flyger omkring och så vidare.


HANS-ÅKE LILJA (2020-08-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Moss manifested, Director's Journey, The players, Timless terror, Commentary
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KOMEDIERNA