En andra del som ger serien upprättelse

FILMEN

Lika dum som karaktärerna agerade i första filmen, lika nostalgiska är de vi möter här. Nostalgiska för oss som växte upp med "Fredagen den 13:e"-filmerna på 80-talet. Deena och Josh lyckas hitta Ziggy Berman, den enda som överlevde massakern på Camp Nightwing 1978. De vill nu veta hur hon överlevde med förhoppningen om att det kan rädda Sam som är besatt av Sarah Fier.

Det vi sen får se i filmen är Ziggys berättelse om vad som hände 1978 och det är här nostalgin flödar. Det är nästan som att tas tillbaka till Camp Crystal Lake fast med en annan mördare som har helt andra anledningar till att mörda. Förutom nostalgikänslan tror jag att det är den minimala närvaron av Deena i filmen som gör att jag gillar denna bättre än den första filmen. Deena är inte en av mina favoritkaraktärer…

Vi är alltså tillbaka till 1978 och även denna gång är det häxan Sarah Fier som ställer till det så att folk helt plötsligt och utan uppenbara anledningar börjar mörda folk. Lägret blir ett blodigt slagfält och det gäller sen för våra huvudpersoner (dock inte samma som i första filmen) att rädda dagen.

Man lyckas även knyta ihop filmen med den första både med händelser och karaktärer och det blir verkligen en uppföljare även om den handlar om händelser som tog plats innan första filmen. Så med ett lite mer positivt sinne ser jag nu fram emot tredje och sista filmen som ska handla om hur Sarah Fiers förbannelse skapades 1666.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Gillar man Stephen King så nämns han några gånger.

2. Filmerna bygger på en serie böcker men samma namn. Inte mindre än 51 böcker har gets ut.

3. Både Ziggy och hunden Major Tom är referenser till David Bowie.


HANS-ÅKE LILJA (2021-07-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA