Knarkkungen i svart testar nya idéer

FILMEN

Den tredje säsongen i uppföljarserien "Narcos: Mexico" är tillbaka och vi kommer in där säsong två slutade. Felix är inspärrad och nya personer tar över. Den som stiger fram längst är Amado Carrillo Fuentes. Han är dock inte helt okontroversiell. Han vill nämligen testa något nytt. Han vill dela upp alla stegen i smugglingen så att ingen känner till den andra utan alla ska bara veta vad de får och vad de lämnar ifrån sig. Den enda som har full koll är Amado själv. Till en början möts hans idéer med skepsis men han ges chansen och till en början går det precis som han planerat.

Vi får även följa agent Walt Breslin som vigt sitt liv åt att förgöra maffian och deras knarkaffärer, men hur envis han än är så kämpar han ett slag i motvind. Det är på tok för mycket pengar, korrupta makthavare och annat som hindrar honom. Men han kämpar och vissa fajter vinner han.

I övrigt är säsongen rätt lik de tidigare. Vi får se hur knarket flödar från Mexiko till USA och hur de olika organisationerna krigar eller samarbetar. Alltså inte mycket nytt under solen men å andra sidan är det lite detta man förväntar sig och jag gillar att man gör det lite på ett dokumentärt sätt. Känns trovärdigt. En liten sidohistoria får vi och det är när vi får följa polisen Victor Tapia som bestämmer sig för att få fast personen som mördar oskyldiga kvinnor i hans kvarter. Något som nästan knäcker honom helt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Nu återstår det att se vad man ska göra nu. Hitta på en ny omgång eller lägga ner.

2. Walt ser verkligen sliten ut. Känns nästan som om det vore svårt att vara så sliten.

3. Jag gillar Amado. Alltid klädd i svart.


HANS-ÅKE LILJA (2021-11-24)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (12/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
KOMEDIERNA