Svagt skådespeleri öde ö

FILMEN

"Survival Island" är lite av ett mini-"Robinson". Det hela börjar på en lyxbåt som två par hyrt. En av männen, Jack, är otroligt dryg mot en i besättningen på båten. Man känner rätt snart att det finns ett potentiellt fiendskap där vilket är precis vad Jack vill.

En olycka gör att båten börjar brinna och alla får kasta sig i livbåtarna. I nästa stund spolas Jacks hustru, Jennifer, upp på en öde ö. Där finns redan besättningsmannen från båten, Manuel och det verkar som om de är de enda som överlevt branden. Nu befinner de sig på en öde ö, utan chans att ta sig därifrån.

De två finner dock varandra och börjar komma rätt bra överens tills två dagar senare då Jack spolas i land och total kaos uppstår. Jack är nämligen ett sjukligt kontrollfreak som nu tror att Jennifer varit otrogen med Manuel medan de var själva på ön.

Situationen utvecklar sig till ett regelrätt krig mellan Jack och Manuel och Jennifer tvingas mot sin vilja välja sida, något som inte direkt gör saken bättre. Istället för att hjälpas åt att överleva gör de allt för att sabotera för varandra… och ingen av dem har några som helst skrupler när det gäller att utsätta den andre för fara.

Tyvärr är två tredjedelar av skådespelarna riktigt usla. Kelly Brook som spelar Jennifer och Juan Pablo Di Pace som spelar Manuel skulle förmodligen passa bättre i en av dessa evighetssåporna som går under dagtid på TV. De imponerar verkligen inte och många gånger känns det som om Kelly Brook endast fått rollen för att man ville ha någon som var snyggt att titta på.

Däremot gör Billy Zane rollen som den otroligt dryga och svartsjuka Jack exemplariskt. Han lyckas verkligen förmedla de mörka känslorna hans rollfigur har och tack vare honom blir filmen uthärdlig.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är under all kritik. Det finns lite information om skådespelarna och en trailer för filmen…det är allt. Dessutom ska man absolut INTE se trailern innan man sett filmen för gör man det vet man hur det går i de flesta av alla de spännande scenerna. Man gör här det ultimata felet när det gäller att göra trailers. Istället för att vara sugen på att se filmen när man sett trailern känns det redan som man sett den.


TRE SAKER

1. I en scen gör Jennifer en jättegrej av att Manuel inte får titta på henne när hon ska gå i och bada…naken. När hon sen går upp ur vattnet har hon bikinibyxor på sig.

2. Tyvärr slarvar man här bort en bra film på dåliga skådisar. Med rätt skådespelare kunde "Survival Island" ha blivit hur bra som helst.

3. 2006 vann trailern för filmen The Golden Trailer Awards. Detta är ett pris som delat ut för kreativitet vid skapandet av trailers.


HANS-ÅKE LILJA (2006-11-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Atlantic
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1 (anamorfisk)
Extramaterial:
Trailer och info om skådespelarna
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA