Mycket naket men lite spänning

FILMEN

"Chloe" är en erotisk thriller som inte är speciellt spännande men däremot ganska erotisk. Filmen kommer liksom aldrig igång och blir tyvärr leder detta till att spänningen blir lidande.

Cahterine (Julianne Moore) och David (Liam Neeson) lever i det tillsynes perfekta äktenskapet. Han som lärare på universitetet och hon som framgångsrik gynekolog. Catherine misstänker dock att hennes man är otrogen mot henne med unga studenter. När hon av en slump träffar eskortflickan Chloe (Amanda Seyfried) bestämmer hon sig för att anlita henne för att testa sin man. Ganska snabbt är Catherine insnärjd i ett spel som hon inte har kontroll över. Samtidigt som hennes äktenskap håller på att falla isär är den snart vuxne sonen på väg bort från sin mamma och Chloe visar sig vara någon annan än vad Catherine först trodde.

Filmen är för simpel. Man förstår ganska tidigt vad som kommer att hända och det går inte att låta bli att få en känsla av "Handen som gungar vaggan" vid ett flertal tillfällen. Storyn har vi sett förut och trots tre bra skådespelare så räcker det inte. Filmen är seg och trots en mer eller mindre oväntad vändning blir helheten alldeles för sömnig.

Det som däremot är kul är att se Seyfried i en helt ny typ av roll. Hon har mest gjort romantiska roller där hennes karaktärer gärna är oskyldiga och romantiska tjejer som aldrig vill någon illa, här får vi raka motsatsen. Vill man se mycket naket av både Seyfreied och Moore, men framför allt Seyfried, är det här filmen man ska se. Jag blev faktiskt lite förvånad över att det blev så pass intimt då jag fått uppfattningen att Seyfried trivts bäst i helyllefacket. Med "Chloe" har hon tagit död på den förutfattade meningen. Dessutom är det väldigt ingående sexsnack i olika konstellationer vilket även det kan kännas lite oamerikanskt .


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. "Chloe" är en adaptation av thrillern "Nathalie" som kom 2003.

2. "Nathalie" är en fransk film med bland annat Gérard Depardieu i en av rollerna.

3. På Imdb är det en hel del om hur till exempel föräldrar ska förhålla sig till att filmen innehåller mycket naket och sex.


MARIA EREMO (2011-04-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 HD
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA