Jagad… Förlåt: Taken 3!

FILMEN

Ja, det är lätt att blanda ihop "Jagad" och "Taken 3" då de i stort sett är samma film. Visst det skiljer en del i detaljerna, men upplägget är näst intill en exakt kopia av "Jagad". Liam Nesson är tillbaka som före detta agenten Bryan Mills och den här gången är det inte frun eller dottern som kidnappas. Nu mördas frun och allt pekar på Bryan, framförallt för att han tas på mordplatsen. Men han lyckas fly och bestämmer sig för att själv fånga de skyldiga. Känner ni igen er? Trodde väl det.

Har ni sett "Jagad" vet ni var ni har att vänta. Bryan flyr och polisen jagar honom. De största skillnaderna är att Bryan har erfarenhet av detta och hela tiden lyckas ligga steget före polisen samt att han har en handfull vänner som är villiga att hjälpa honom både med folk och med teknik. Något som inte Richard Kimble hade i "Jagad".

Är filmen bra då? Jo, jag tycker faktiskt att den är rätt bra. Jag retar mig mest på att det inte är en klassisk "Taken"-film men kan man bortse från det så fungerar filmen rätt bra. Dock kunde man kanske lagt ner lite mer tid på att dölja vem den egentlige mördaren är. Jag tycker att man ganska tidigt i filmen kunde misstänka vem det var och den här gången hade jag dessutom rätt. Känns lite slarvigt.

Men som helhet får filmen godkänt och den underhåller med både spänning och action i nästan två timmar. Att vi sen får Forest Whitaker som polisen som jagar Bryan ser jag som en stor bonus. Han är perfekt i rollen.


EXTRAMATERIALET

Vi får en del borttagna scener och bland annat den del bakgrundsmaterial som hade varit kul att få se under filmens gång. Vi får även se hur filmen spelades in och höra från de inblandade. Helt okej extramaterial.


TRE SAKER

1. Tydligen ställde Neeson som krav att ingen skulle bli "taken" i filmen för att han skulle ställa upp...? What? Det är ju det filmerna handlar om.

2. Karaktären Stuart St. John spelades tidigare av Xander Berkeley men då han inte var tillgänglig gick uppdraget till Dougray Scott.

3. I dagsläget ser det INTE ut att bli en fjärde film.


HANS-ÅKE LILJA (2015-05-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Borttagna scener och sex korta bakomkulisserna filmer.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA