Komedin som blev seriös

FILMEN

"The Big C" känns till en början som en komedi. När vi kommer in i serien har dess huvudperson Cathy drabbats av obotlig cancer och börjar i och med det att se över sitt liv. Hon börjar göra det hon vill och inte det hon förväntas göra vilket förändrar hennes beteende en hel del. Hon väljer dock att inte berätta för sin man (som hon sparkat ut) och son att hon har cancer vilket gör att de uppfattar hennes beteende som väldigt underligt.

Lägg till detta en bror som lever som hemlös i protest mot konsumtions- och nedskräpningshysterin, hennes doktor som hon får en bra relation med, en av hennes elever som hon gör allt hon kan för att hjälpa när det gäller hennes vikt och självförtroende samt en granne som till en början agerar som den sura gamla tant hon är men som vad det lider får en rätt bra relation med Cathy och dessutom blir den hon anförtror sig till med sin sjukdom.

Detta är ensemblen i serien och de fungerar riktigt bra ihop. Och som sagt, till en början ger serien intryck av att vara en komedi men ju längre tiden går desto mer inser man att detta inte är komedi. Detta är drama, emellanåt rätt tungt sådan, med komiska inslag för i botten är det ett väldigt tungt och svårt ämne som avhandlas. Och man gör det på ett väldigt bra sätt.

Det enda problemet som jag ser med serien är att om den skulle bli en succé så blir det svårt att hålla den trovärdig om den rullar på i åtta, tio säsonger. Cathy har trots allt en dödlig sjukdom och överlever hon för länge kommer det inte kännas trovärdigt. Men å andra sidan är det detta Hollywood är som bäst på, att få det omöjliga att bli möjligt och jag tänker se till att hänga med och se hur de löser det den här gången.


EXTRAMATERIALET

Här bjuds vi på en hel del intervjuer med skådespelarna om vad serien handlar om och vad deras roll i det hela är och även om det är bra intervjuer är det sååå tråkigt när man får läsa frågan som text och sen höra skådespelaren svara. Känns väldigt opersonligt. Vi får även en del borttagna scener samt bloopers. På det hela taget godkänt material men inte så mycket mer.


TRE SAKER

1. Cynthia Nixon från "Sex and the City" dyker upp i några avsnitt som Cathys barndomskamrat.

2. I USA rullar nu säsong 3 av serien och på SVT1 säsong 2.

3. Första säsongen består av 13 avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2012-06-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2012
Bolag: Sony
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Outtakes, Complex characters - featurette, Interviews with cast members and more!
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA